Kulsko

Igre lakote: Lionsgate bo posnel predzgodbo filma

Še pred izidom nove knjige ameriške pisateljice Suzanne Collins The Ballad of Songbirds and Snakes, ki prinaša predzgodbo priljubljene trilogije Igre lakote, so pri Lionsgate napovedali, da bodo po knjigi posneli film.

Roman The Ballad of Songbirds and Snakes bo postavljen v čas desetih Iger lakote, na katerih kot mentor sodeluje tudi mladi 18-letni Koriolan Snow. Iz trilogije je znan kot tiranski predsednik države Panem. Na Amazonu je roman, katerega izid je napovedan za 20. maj, pospremljen z besedami: “Ambicije ga bodo podžgale. Tekmovalnost ga bo vodila. A moč ima svojo ceno.”

Igralska zasedba zaenkrat še ni znana.

V studiu Lionsgate so k sodelovanju za filmsko priredbo romana povabili ekipo, ki je sodelovala tudi pri ostalih štirih filmih, ki so nastali po trilogiji z Jennifer Lawrence v glavni vlogi. V ekipi bo režiser Lawrence, ki je podpisal tudi filme Igre lakote: Kruto maščevanje ter Igre lakote: Upor – 1. in 2. del, scenarij bo pisal z oskarjem nagrajeni Michael Arndt, producenta bosta Nina Jacobson in Brad Simpson, pri projektu pa bo kot izvršna producentka sodelovala tudi Suzanne Collins.

Joe Drake iz Lionsgata je dejal, da novi roman Suzanne Collins oboževalcem prinaša vse, kar si od Iger lakot želijo. Hkrati pa uvaja nov nabor likov. Suzanne Collins pa je navdušena, da bo filmska priredba romana nastala pod okriljem Lionsgata. Ti že od vsega začetka njeno delo obravnavajo s spoštovanjem – navdušeni so nad temami in naracijo zgodbe.

Romaneskna trilogija Igre lakote je bila po svetu prodana v več kot 100 milijonov tiskanih izvodov, dostopna pa je v 52 jezikih, še navaja dpa.

 

STA
Pixabay
ikona snemalec Screen Junkies

Sorodni članki

Back to top button