Kultura

MAMO nov abonma v mestu

MAMO – mednarodni abonma mariborskih organizacij

MAMO abonma (Mednarodni Abonma Mariborskih Organizacij) predstavlja nove oblike performativnih praks, ki so na preseku različnih sicer uveljavljenih umetniških oblik in težje najdejo prostor in gledalce.

Različni mariborski producenti so se združili s skupno željo, da občinstvu ponudijo odlične predstave iz mednarodnega prostora, ki se spogledujejo z estetiko sodobnega plesa, lutkovnega, dramskega, postdramskega in eksperimentalnega izraza. Organizatorji v svoje prostore vabijo vsebine oz. predstave, ki po ustvarjalnem izrazu presegajo meje ustaljenih form in so jih prepoznali kot pomembne in vredne ogleda.

Povezovanje raznolikih partnerjev prinaša tudi različnost prostorov kulturnega doživetja, MAMO abonentom odpira vrata v organizacije, ki jih sicer ne obiščejo in odpira nova skupna področja ustvarjalnosti.

Povezane mariborske javne in nevladne organizacije meščanom ponujajo skupen abonma.

Prvo sezono abonmaja so poimenovali Srečelov. Uvodni dogodek s predstavitvijo abonmaja je bil v petek, 31. avgusta. Udeleženci dogodka so na pravem srečelovu prejeli vstopnice za predstave iz repertoarnega programa partnerjev in glavno nagrado: prvi MAMO abonma.

Srečelov bo tudi stalni spremljevalni program vseh abonmajskih predstav, projekt pa se bo zaključil z družabnim dogodkom in velikim srečelovom abonmaja MAMO maja 2019. K obisku predstav in nabiranju štampiljk na abonmajskem letaku so vabljeni tudi neabonentje, ki se z obiskom vsaj dveh predstav iz abonmajskega programa udeležijo velikega srečelova MAMO.

Vpis v abonma poteka vse do torka, 11. septembra 2018, na info točkah oz. blagajnah partnerjev. Cena abonmaja je 27 evrov, blagajna bo Lutkovnega gledališča bo v torek odprta od 16. do 20. ure.

 

Predstave v abonmaju MAMO:

  • 11. september 2018, 17.00 in 20.00, Nevidne dežele (Livsmedlet Theatre, Finska), Lutkovno gledališče Maribor
  • 8. november 2018, 20.00, Nazaj k lepem (Sandra Chatterjee, Cynthia Ling Lee & The Post Natyam Collective ter Tomaž Simatović & Tomaž Tomljanović), Narodni dom: Nagib oder
  • 21. januar 2019, 20.00, Plastični junaki (Ariel Doron, Izrael), Intimni oder GT22
  • Pomlad 2019, mednarodna gostujoča predstava v SNG Drama Maribor

 

Partnerji MAMO abonmaja: Moment, Nagib, Lutkovno gledališče Maribor, SNG Drama Maribor, Platforma sodobnega plesa, GT22.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSNG Maribor
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button