Šport

Kdo bo postal UEFA nogometaš in nogometašica leta

Argentinec Lionel Messi (Barcelona), Portugalec Cristiano Ronaldo (Juventus) in Nizozemec Virgil van Dijk (Liverpool) so ostali v ožjem izboru Evropske nogometne zveze (Uefe) za najboljšega nogometaša leta v Evropi.

Zmagovalec bo znan med žrebom za skupinski del lige prvakov v Monaku 29. avgusta. Takrat se bo enemu izmed treh nominiranih nogometašev pridružila tudi najboljša nogometašica leta v Evropi in najboljši igralci na posameznih igralnih mestih. V ožjem izboru za naj nogometaša Evrope oz. Uefe ostajajo Argentinec Lionel Messi (Barcelona), Portugalec Cristiano Ronaldo (Juventus) in Nizozemec Virgil van Dijk (Liverpool).

Podelitev najboljšim nogometašem in nogometašicam Evrope bo 29. avgusta v Monaku.

Najboljša trojica med nogometašicami prihaja iz ekipe Olympique Lyonnais, zmagovalkami lige prvakov. To so Angležinja Lucy Bronze, Norvežanka Ada Hegerberg in Francozinja Amandine Henry.

Med deseterico nogometašev, ki je bila doslej še v izboru, so bili še Alisson Becker (Liverpool, Brazilija), Sadio Mane (Liverpool, Senegal), Mohamed Salah (Liverpool, Egipt), Eden Hazard (Chelsea/Real Madrid, Belgija), Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus, Nizozemska), Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona, Nizozemska) in Raheem Sterling (Manchester City, Anglija).

Izbor je opravila žirija, ki so jo sestavljali 80 trenerjev, katerih ekipe so igrale v skupinskem delu lige prvakov ali evropske lige, ter 55 novinarjev, po eden iz vsake članice Uefe.

 STA
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button