Šport

Več športnih površin? Oddaj pobudo za Športni Maribor

V okviru projekta Športni Maribor: Pobude mladih za aktivno sodelovanje v družbi na področju športnega udejstvovanja želi MKC Maribor mladim omogočiti udeležbo v demokratičnem življenju Evrope z odpiranjem priložnosti za aktivno sodelovanje v civilni družbi.

MKC Maribor želi skozi šport mlade opolnomočiti, da bodo pripravljeni deliti svoje želje, potrebe in pobude z odločevalci. Želijo jih opremiti tudi z znanjem in informacijami o oblikah aktivnega državljanstva. Projekt Športni Maribor: Pobude mladih za aktivno sodelovanje v družbi na področju športnega udejstvovanje zato izvajajo skupaj v sodelovanju z Mestno občino Maribor in Športom Maribor, nosilec izvedbe pa je Olimpijski festival evropske mladine 2023 (OFEM 2023).

Mladim bodo ponudili:

  • usposabljanja za mlade ambasadorje aktivnega državljanstva na področju športnega prostovoljstva,
  • delavnice na srednjih šolah in zbiranje pobud mladih za izboljšanje področja športnega udejstvovanja,
  • usposabljanje za mlade prostovoljce na OFEM 2023,
  • izvedbo mladinskega dialoga med mladimi in odločevalci v okviru OFEM 2023,
  • zaključen dogodek ob realizaciji izbrane pobude.

Oddaj svojo športno željo

V tem času bo potekalo tudi zbiranje predlogov za Športni Maribor. MKC Maribor te zato vabi, da oddaš predlog za boljše športne pogoje ali športno udejstvovanje med mladimi v Mariboru.

Česa si želiš? Morda novega igrišča, še enega skateparka, fitnesa na prostem? Ali pa športnih delavnic, tedna brezplačnega športa za mlade? Oddaj predlog na tej povezavi, potem pa drži pesti, da bo ravno tvoj predlog izbran za realizacijo.

MKC Maribor
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button