Priložnosti

Prvi IZUM hackathon s popisom zaloge knjižničnega gradiva

IZUM Hackathon 2019 je prvi hackathon, ki ga organizirajo na Institutu informacijskih znanosti Maribor (IZUM). Naloga tekmovalcev je, da ustvarijo enostavno Android aplikacijo.

Prvi IZUM hackathon je usmerjen v razvoj kreativne in enostavne Android aplikacije, ki prebere črtno kodo in kliče spletni REST servis (JSON). Aplikacija mora znati prebrati črtne kode vsaj tipa Code 93 in UPC A.

Sprejmi izziv IZUM hackathon, pokaži kaj znaš in poberi nagrado!

Hackathon bo potekal v soboto, 30. 11. 2019, na Institutu informacijskih znanosti na Prešernovi 17 v Mariboru, ki je tudi organizator dogodka.

Na hackaton so vabljeni vsi razvijalci, programerji, raziskovalci in inovatorji s področja računalništva. Še posebej dobrodošli so študentje in diplomanti tehničnih in naravoslovnih smeri.

Vsak udeleženec naj s seboj prinese svoj prenosni računalnik, ki se lahko priključi na internet preko brezžičnega omrežja in pametni Android telefon. Na tekmovanju se sodeluje posamično, ne ekipno, zato mora vsak tekmovalec predstaviti samostojni projekt v obliki delujoče aplikacije.

Najboljše rešitve bodo finančno nagrajene:
1. mesto: 400 EUR
2. mesto: 200 EUR
3. mesto: 100 EUR

Vsak udeležence prejme simbolično darilo, poskrbljeno pa bo tudi za hrano in pijačo. Program in prijavni obrazec lahko najdeš na tej povezai.

 

 FERI
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button