Šport

Na DUP v košarki slavili Ljubljančani

Državno univerzitetno prvenstvo v košarki 3×3 2018/2019

V finalnem obračunu Državnega univerzitetnega prvenstva v košarki 3×3, ki je potekalo v petek, 5. oktobra, je slavila ekipa CJESTABALL iz Univerze v Ljubljani.

Moštvo študentov Univerze v Ljubljani CJESTABALL je premagalo ekipo Univerze na Primorskem 3×3 UP, ki pred tem ni izgubila nobenega dvoboja. Tudi na tretje mesto so se uvrstili tekmovalci Univerze na Primorskem združeni v moštvu OBALA.

Udeleženci so se borili za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v košarki 3×3 za študijsko leto 2018/2019, tekmovanje pa je štelo tudi kot delne kvalifikacije za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v košarki 3×3 2019, ki bo potekalo med 29. julijem in 1. avgustom 2019 v Portu na Portugalskem.

Organizator tekmovanja, ki je potekalo po pravilih Košarkarske zveze Slovenije za košarko 3×3, je bila Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), izvajalec tekmovanja Športna zveza Univerze v Ljubljani (ŠZUL), vodja tekmovanja pa mag. Matej Jamnik.

Študentski kampus je zagotovil bogat nagradni sklad v vrednosti 800 evrov: za prvo mesto 500 evrov, za drugo mesto 200 evrov in za tretje mesto 100 evrov.

10 moštev se je pomerilo v dveh predtekmovalnih skupinah. Prvi dve ekipi iz vsake skupine sta se uvrstili v polfinale.

Iz skupine A sta se v drugi del tekmovanja uvrstili moštvi OBALA (Univerza na Primorskem) in VZHOD 1 (Univerza v Ljubljani), iz skupine B pa CJESTABALL (Univerza v Ljubljani) in 3×3 UP (Univerza na Primorskem).

V prvem polfinalnem obračunu je OBALA izgubila proti CJSTABALL s 15 : 21, na drugi polfinalni tekmi pa je bila primorska ekipa 3×3 UP boljša od moštva VZHOD 1 s 14 : 11.

V finalu sta se srečali dve moštvi iz skupine B – CJESTABALL (UL) in 3×3 UP (UP). Čeprav Primorci v ekipnem delu tekmovanja niso izgubili nobene tekme, so bili proti Ljubljančanom v finalnem obračunu nemočni in so morali priznati poraz z 10 : 19. Na tekmi za tretje mesto je z 21 : 14 OBALA premagala ekipo VZHOD 1.

Član zmagovalne ekipe CJESTABALL študent Fakultete za šport Anže Vinazza, je menil, da so bili košarkarji zelo dobro pripravljeni: »Ekipe Univerze na Primorskem so sestavile res kvaliteten štab. V skupinskem delu tekmovanja smo prvo tekmo proti svojim tekmecem iz finala izgubili, nato pa smo stopnjevali naš ritem do finala, kjer smo na koncu zmagali.«

 

Rezultati

 • Finale:
  • CJESTABALL : 3×3 UP – 19 : 10
 • Tekma za 3. mesto:
  • OBALA : VZHOD 1 – 21 : 14
 • Polfinale:
  • OBALA : CJESTABALL – 15 : 21
  • UP 3X3 : VZHOD 1 – 14 : 11

 

 1. mesto: CJESTABALL (Univerza v Ljubljani)
 2. mesto: 3×3 UP (Univerza na Primorskem)
 3. mesto: OBALA (Univerza na Primorskem)
 4. mesto: VZHOD 1 (Univerza v Ljubljani)

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSUSA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780SUSA

Sorodni članki

Back to top button