KulskoKultura

Po risanki iz našega otroštva Mojster Miha kmalu prihaja še v kina

Mojster Miha, ki je najbolj znan po svoji naravnanosti, da zmore vse, bo sedaj postal tudi junak novega animiranega filma produkcijske družbe Mattel Films, ki je del multinacionalnega proizvajalca igrač. Producentka filma je Jennifer Lopez. Glas bo naslovnemu junaku posodil zvezdnik filma V višave Anthony Ramos, na spletni strani poroča Variety.

Za scenarij risanega filma Mojster Miha je med drugim zadolžen Felipe Vargas v sodelovanju z Alexom Bulkleyjem in Coreyjem Campodonico iz animacijskega studia ShadowMachine, poroča na spletni strani Reuters. Kdo bo prevzel režijo, še ni znano.

Film, ki sledi dolgoletni britanski animirani otroški seriji Mojster Miha, bo spremljal tega gradbenega mojstra, ko se zaradi pomembnega gradbenega dela odpravi v Portoriko. V skladu z uradnim povzetkom filma, se bo Mojster Miha lotil vprašanj, ki zadevajo otok, in se globlje zakopal v to, kaj pomeni graditi. Mihovo potovanje bo slavilo živahne in barvite teksture karibskega otoka in njegovih ljudi, sam gradbinec pa bo spoznaval karibsko-latinsko kulturo, so še napovedali.

Mojster Miha je najnovejši od številnih filmskih in televizijskih projektih, ki jih je Mattel napovedal po uspehu filma Barbie studia Warner Bros. Barbie je v kinematografske blagajnah prinesla več kot 1,4 milijarde ameriških dolarjev.

Drugi prihajajoči projekti vključujejo Netflixovo animirano serijo Gospodarji vesolja: Revolucija, ki temelji na Mattelovi franšizi He-Man, in akcijski film Polly Pocket, ki temelji na majhni Mattelovi lutki, ki je nastala v 80. letih minulega stoletja.

Mattel Films načrtuje tudi projekte, ki temeljijo na drugih priljubljenih linijah igrač, vključno z American Girl, Hot Wheels, Magic Ball, Barney in drugimi.

STA
Posnetek zaslona iz Youtuba

Sorodni članki

Back to top button