Priložnosti

S svojo foto zgodbo postani del festivala Vizije

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) vsako leto organizira Festival Vizije - Festival mladinske kulture, ki bo letos potekal od 15. do 17 maja 2020 v Novi Gorici.

Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave. Mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine ter posameznike na likovnem področju. Tako s tem spodbuditi razvoj in kakovostno rast  mladinske umetniške produkcije.

Likovni del festivala bo prikaz mladinske fotografske ustvarjalnosti, zato k prijavam na oddajo foto-zgodb na temo “Nasprotja” vabijo mlade fotografe med 14. in 26. letom.

Pogoji in izbor

Na natečaj se lahko prijavijo mladi ustvarjalci med 14. in 26. letom iz Slovenije ter Slovenci iz zamejstva ali tujine.

Avtorji prijavijo pet do sedem fotografij, ki jih povežejo v foto zgodbo na temo “Nasprotja”, ki bo na fotografsko kreativen način pripovedovala o nasprotjih. Strokovna komisija bo nato na podlagi prejetih fotografij izbrala do 12 avtorjev v dveh starostnih kategorijah, katerih dela bodo razstavljena na posebni razstavi na državnem festivalu Vizije.

Izbor del bo temeljil na kriterijih inovativnost (ocenjuje se svežina v obravnavanju dane teme, idejna in narativna nadgradnja izhodiščnega motiva, domišljenost koncepta in pristopa k seriji fotografij – foto zgodbi), ter kvaliteta izvedbe.

Avtorji, izbrani na državni Festival Vizije, bodo o izboru obveščeni najkasneje 20. aprila 2020. Rok za prijavo del pa je 31. marec 2020.

Nagrada

Strokovna komisija Fotovizij bo določila dobitnika nagrade fotovizionar. Izbranim avtorjem bo omogočena razstava del na posebni razstavi na državnem festivalu Vizije, njihova dela pa bodo predstavljena tudi v publikaciji festivala.

Prijavnico in podrobnosti razpisa najdete tukaj

 

 mlad.si
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button