Priložnosti

POZIV: Iščejo se prostovoljci za Art kamp 2020

Si želiš postati del zgodbe ART KAMPa 2020, Zelenega festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti?

Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki bo v senčnih naročjih zelenih krošenj Mestnega parka Maribor letos že trinajstič zapored proslavljal življenje, cvetenje in svetlobo, od 21. do 29. avgusta 2020. Med 9. in 13. ter 16. in 19. uro nas bo razvajal s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo.

Art kamp je velika družina. V delavnicah in predstavitvah sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Skupaj rastemo, cvetimo in se radostimo. Pri izvedbi programov so nam v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom.

Zato vas vabimo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljec ali prostovoljka na festivalu Art kamp. Vabljeni vsi, ki želite biti član te velike družine umetnikov, ustvarjalcev, mojstrov, entuziastov. Ne le to, kajti imate priložnost se z njimi in od njih učiti, se izpopolnjevati v veščinah in znanjih, ki vas navdušujejo.

Področja, kjer boste lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. Opise sklopov najdete tukaj.

Prostovoljci, čaka vas tudi izobraževanje

Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabimo na izobraževanje za prostovoljce. To bo potekalo 8. avgusta, med 10. in 13. uro, v mestnem parku. Za vse, ki vam termin ne bi ustrezal, pa bomo pripravili tudi rezervni termin 15. avgusta ob istem času.

Udeležili se boste tudi praktičnih priprav na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom (17.–21. avgust), kjer bomo skupaj pripravljali scenografijo festivala. Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna. Na tak način se bomo spoznali in uskladili naša pričakovanja za skupno sodelovanje.

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala bomo sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam, žal, ne bomo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če ste od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let.

Prijavite se lahko do petka, 7. avgusta 2020, s prijavnico tukaj.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo vam na voljo. Kontaktirate lahko koordinatorico prostovoljk in prostovoljcev, Tanjo Veber, na telefonski številki 031 257 508 ali elektronskem naslovu tanja.veber@gmail.com, vsak delovni dan med 16. in 20. uro ter med vikendi.

Da bomo poskrbeli zase in za obiskovalce festivala, bomo med izobraževanjem, pripravami in na festivalu upoštevali smernice in priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. Veselimo se srečanja z vami, sodelovanja in nepozabnih doživetij!

 

Tanja VEBER, Zavod MARS
Festival Lent

Sorodni članki

Back to top button