Priložnosti

Natečaja DOS: album dijaške glasbe in likovna razstava

Ustvarjaš na glasbenem ali likovnem področju? Dijaška organizacija Slovenije je pripravila dva razpisa za dijake.

Dijaška organizacija Slovenije je pripravila dva razpisa za dijake, ki se udejstvujejo na glasbenem ali likovnem področju. Natečaj, z naslovom “Album dijaške avtorske glasbe” želi zbrati glasbena dela dijakov iz celotne Slovenije. Tematskih oziroma žanrskih omejitev ni. Namen projekta je, da se med dijaki spodbuja kulturno in glasbeno udejstvovanje ter kreativnost.

Svoja glasbena dela lahko do 15. marca 2023 pošljete na info@dijaska.org v obliki WAV/MP3/M4A. Zaželjeno je, da se demo pošlje v čimbolj dodelani obliki (aranžma). Avtor naj zraven pošlje tudi besedilo in fotografijo benda/skupine, ki bo služila za naslovnico albuma v formatu 1:1 (1080 x 1080 pikslov.

Dijaška organizacija Slovenije pa prireja tudi natečaj, z naslovom “Razstava dijaških likovnih del”. Tematskih oziroma oblikovnih omejitev ni. Namen razstave je, da se med dijaki spodbuja kulturno in risarsko oz. slikarsko udejstvovanje ter kreativnost.

Svoje izdelke lahko dijaki pošljete na naslov info@dijaska.org kot priponko v obliki PDF do 15. marca 2023. Delo naj bo skenirano, ne fotografirano. Vkolikor pa je vaše delo večje dimenzije, pišite na omenjeni mail, da se dogovorimo za drugačen prevzem dela.

Na razpisih lahko sodeluje vsak, ki ima urejen status dijaka na eni izmed slovenskih srednjih šol. Prispevek mora biti avtorsko delo dijaka, dijak pa lahko prispeva več prispevkov. Prijavi mora biti priložena izpolnjena izjava o avtorstvu, dosegljiva na tej povezavo do razpisa za likovna dela in tukaj za glasbeni album.

DOS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button