IzobraževanjePotovanjePriložnosti

Odprte so prijave na Erasmus+ izmenjavo za leto 2023/24

Objavljen je Razpis za sofinanciranje mobilnosti študentov z namenom študija v tujini Erasmus+ v programskih državah za študijsko leto 2023/24.

Univerza v Mariboru obvešča, da so objavili Razpis za sofinanciranje mobilnosti študentov z namenom študija v tujini Erasmus+ v programskih državah za študijsko leto 2023/2024.

Programske (sodelujoče) države so članice Evropske unije, Velika Britanija, Islandija, Liechtenstein, Norveška, Turčija, Severna Makedonija in Srbija.

Na razpis se lahko prijavi študent, ki izpolnjuje spodnje osnovne pogoje za pridobitev statusa »Erasmus študenta«, ki jih določa program Erasmus+.

  1. Celoten čas študija v tujini bo imel aktiven status študenta na matični fakulteti Univerze v Mariboru;
  2. v času študija v tujini ne bo presegel maksimuma skupnega trajanja mobilnosti (Erasmus+ študija in prakse).

Študent ima v okviru programa Erasmus+ možnost mobilnosti do skupaj 12 mesecev na vsaki stopnji študija. Pri tem se lahko udeleži študija in/ali praktičnega usposabljanja tudi večkrat. Študenti enovitega študijskega programa imajo možnost v času študija pridobiti finančno dotacijo za skupaj 24 mesecev izmenjave. Ta pravila veljajo tudi, če gre za študente brez dotacije Erasmus (t.i, »zero grant« študent).

Študij na partnerski instituciji v tujini lahko/mora trajati najmanj 2 meseca in največ 12 mesecev. Na razpis se je možno prijaviti za sofinanciranje mobilnosti z namenom študija v tujini, ki bodo izvedene od 1. junija 2023 do najkasneje 30. septembra 2024.

Več o prijavnem postopku ter aktualnem razpisu za študij lahko najdeš na spletni strani https://www.erasmusplus.um.si/studij/.

Rok za prijavo na matični fakulteti je 15. marec 2023, rok za oddajo elektronske prijave na spletni strani Univerze v Mariboru pa je 30. marec 2023.

UM
UM

Sorodni članki

Back to top button