Izobraževanje

Začenja se drugi prijavni rok na fakultetah

Na visokošolskih zavodih se 22. avgusta začenja drugi prijavni rok na dodiplomske in enovite magistrske programe, ki bo potekal do 29. avgusta. Kandidati bodo obvestilo o tem, ali so bili sprejeti, dobili do 25. septembra.

Drugi prijavni rok na dodiplomske in enovite magistrske programe se začenja 22. avgusta in bo trajal do 29. avgusta. Vpis sprejetih v drugem roku bo od 25. do 30. septembra. Prosta mesta drugega roka bodo danes objavljena na portalu eVŠ.

Drugi prijavni rok traja le en teden, zato ga ne zamudi.

Kdo se lahko prijavi na drugi prijavni rok?

V drugem prijavnem roku se na še prosta vpisna mesta lahko prijavijo tisti, ki se niso prijavili v prvem roku ali se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov.

Prijavijo se lahko tudi tisti, ki se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku, oziroma so se iz njega izpisali do vključno 16. avgusta. Podatki o prostih mestih bodo objavljeni na portalu eVŠ, kjer morajo kandidati tudi oddati prijavo za vpis.

V prvem roku je največ študentov sprejela UM

Na dodiplomski in enoviti magistrski študij je za prihodnje študijsko leto na univerzah razpisanih 17.396 mest, na katerih je bilo v prvem prijavnem roku sprejetih 11.051 bodočih brucev.

Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ima najvišji delež sprejetih glede na prijave mariborska univerza, kjer so sprejeli 83,3 odstotka prijavljenih. Sledijo samostojni visokošolski zavodi in koncesionirani visokošolski zavodi, tam so sprejeli 82,7 odstotka prijavljenih. Na primorski univerzi so sprejeli 81,6 odstotka prijavljenih, na ljubljanski pa 72,1 odstotka.

 

 STA
 arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button