Delo

Si morda prav ti … Inženirka leta?

Odprt razpis za prvi izbor Inženirka leta 2018

Odprt je razpis za prvi izbor Inženirka leta 2018, ki med kandidatkami prepoznava njihov potencial, da so zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Namen izbora je čim širša in učinkovita družbena promocija inženirk.

Med glavnimi vzroki, da se dekleta ne odločajo za inženirske poklice, sta tudi pomanjkanje zgledov ter neustrezna obrazložitev pomena vloge in prispevka inženirjev k razvoju družbe. Cilj izbora Inženirka leta je s spoznavanjem slovenskih inženirk pokazati, kako zanimive stvari počnejo ter kako s svojim znanjem in delom prispevajo k napredku.

Kandidatke lahko organizacije ali posamezniki predlagajo do 15. oktobra

Izbor, ki poteka v soorganizaciji z IRT3000, družbo Mediade in sodelujočimi partnerji, je del projekta Inženirke in inženirji bomo!. Ta mlade z dogodki na gimnazijah in šolskih centrih že sedmo leto navdušuje za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost.

Z izborom Inženirka leta bodo vsako leto javnosti predstavili deset zanimivih inženirk, ki lahko s svojo osebnostjo in delom mlade spodbudijo, navdušijo ali opogumijo za odločitev o vpisu na inženirski študij ali poklicno pot. Pri izboru je v ospredju doprinos inženirk k razvoju tehnologije ter napredku gospodarstva in družbe kot celote.

V središču izbora Inženirka leta niso inženirski dosežki posameznic, temveč njihov potencial, da so kot inženirke zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Namen izbora je čim širša in učinkovita družbena promocija inženirk, med katerimi vsako leto ena prejme priznanje Inženirka leta.

Nominiranke bodo javnosti predstavljene novembra, priznanje Inženirka leta pa bo podeljeno na slavnostni prireditvi v januarju.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGKrog STA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button