Delo

UKC Maribor še zmeraj vabi študente za pomoč v njihovih timih

Zaradi strmega naraščanja števila bolnikov s covidom-19 se v UKC Maribor soočajo s kadrovsko stisko. Zato v svoje time vabijo študente vseh študijskih smeri, da jim pomagajo v teh težkih časih.

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor vabi vse študente, vseh študijskih smeri, da se jim pridružijo v njihovih timih. Pomoč potrebujejo pri lažjih fizičnih delih, na INFO vstopnih točkah, negovalnih oddelkih itd. Zainteresirane prosijo, da jim prijave (kratek opis in telefonsko številko) pošljete na e-mail naslov: luka.kolaric@ukc-mb.si.

“Število bolnikov, ki potrebujejo hospitalizacijo, se nenehno viša. To zahteva prerazporejanje velikega števila zdravstvenih delavcev. V tem trenutku lahko komajda zagotavljamo obravnavo pacientov, ki so v našo ustanovo napoteni s stopnjo nujnosti nujno ali zelo hitro ter zdravljenje onkoloških bolnikov. Že v nekaj dneh bomo ob nadaljnjem povečevanju potreb po hospitalizaciji bolnikov s covidom-19 sposobni ohraniti le delovanje urgentne službe. Zdravljenje vseh ostalih bolnikov žal ne bo več mogoče,” je v današnjem pozivu na pomoč zapisal strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin.

V primerjavi z dnem poprej so v UKC Maribor ponovno zabeležili porast covid bolnikov. Včeraj, četrtek – 5. 11. 2020, so v UKC Maribor imeli hospitaliziranih 171 covid bolnikov. Dan pred tem jih je bilo 159. Od tega jih je bilo 33 na intenzivnem zdravljenju. Skupno število vseh do sedaj odpuščenih covid bolnikov je na omenjeni dan znašalo 195, skupno število vseh umrlih pa 37.

Zaradi strmega naraščanja števila bolnikov s covidom-19 se soočajo s kadrovsko stisko. “V tem trenutku komaj zagotavljamo obravnavo bolnikov, že v nekaj dneh pa bomo ob nadaljnjem povečevanju števila hospitaliziranih covidnih bolnikov sposobni ohraniti le delovanje urgentne službe,” opozarjajo v UKC Maribor.

 

 STA
 Family photo created by user15285612 – www.freepik.com

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button