Delo

Digitalno mladinsko delo

Prijavnica za primere dobrih praks za področje digitalnega mladinskega dela

Mladinski svet Slovenije (MSS) pripravlja publikacijo, v katero želijo vključiti tudi vidik tistih, ki se ukvarjate z mladinskim delom.

Na Nacionalnem posvetu mladinskega sektorja v Mariboru 2017 so se spraševali, ali je čas za digitalno mladinsko delo, zato so se na podlagi posveta in dogajanja v zadnjem obdobju na področju digitalizacije sektorja na Mladinskem svetu Slovenije odločili, da v sodelovanju z Uradom RS za mladino pripravijo (e)publikacijo z namenom predstavitve pomena in opredelitve različnih vidikov digitalnega mladinskega dela.

Rok za oddajo prispevkov je 11. marec.

Tudi na ravni EU je luč sveta zagledala publikacija Developing digital youth work, kjer je ekspertna skupina Evropske komisije uskladila definicijo digitalnega mladinskega dela, pripravila priporočila za države članice in poiskala primere dobrih praks praktične uporabe digitalnega mladinskega dela v državah EU. Ker se akterji zavedajo pomena vključevanja digitalnega mladinskega dela in IKT orodij v delo mladinskih organizacij, si želijo v pripravo vključiti tudi vas, ključne deležnike, ki krojite mladinsko dogajanje.

Za namen širšega spoznavanja z digitalizacijo v sektorju si želijo identificirati primere dobrih praks digitalnih rešitev, naj bodo to kompleksne (portali, aplikacije) ali enostavna orodja, ki se uporabljajo za delo z mladimi in jih je vredno razširiti po sektorju.

V publikaciji si želijo predstaviti čim več primerov slovenskih digitalnih praks, ki so prisotne v mladinskem sektorju.

Prijave zbirajo preko obrazca. Rok za oddajo prispevkov je do ponedeljka, 11. marca 2019.

 

 MSS
 splet (vir)

Tagi

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Back to top button
Close
Close