Prehrana

Svetovna turistična organizacija je nagradila slovenski gastronomski video

Gastronomski video Slovenske turistične organizacije (STO) "Slovenian Gastronomy. You can't spell Slovenia without love" je bil na natečaju Svetovne turistične organizacije (UNWTO) evropski zmagovalec v kategoriji izrednih zgodb trajnostnega turizma, so danes sporočili iz STO.

Natečaj, ki je potekal pred 24. generalno skupščino UNWTO, je izpostavil najboljše turistične videe, ki pripovedujejo turistične zgodbe iz vseh petih globalnih turističnih regij. Prispevke so ocenjevali v dveh kategorijah: Turizem in desetletje dejanj ter Izjemne zgodbe o trajnostnem turizmu. V slednji so ocenjevali videe, ki turizem prikažejo skozi ljudi oz. obraze turizma in pojasnjujejo pozitiven družbeni vpliv, ki ga ima turizem z oblikovanjem priložnosti za vse.

“Nagrada je pomembno priznanje za uspešen pristop Slovenske turistične ogranizacije na področju promocije, potrditev pravilnosti naših komunikacijskih usmeritev in hkrati vzpodbuda za nadaljevanje in nadgraditev sodobnih in inovativnih promocijskih orodij in pristopov. Nagrada prav tako krepi prepoznavnost slovenske vrhunske in trajnostne gastronomije,” je dejala vršilka dolžnosti direktorice STO Ilona Stermecki.

Prispevke je ocenila žirija, sestavljena iz predstavnikov mednarodnih medijev, zbranih v Madridu ob generalni skupščini UNWTO. V vsaki skupini je bilo izbranih pet videov, eden za vsako globalno turistično regijo (Afrika, obe Ameriki, Azija in Pacifik, Evropa, Bližnji vzhod).

V kategoriji Izjemne zgodbe o trajnostnem turizmu za Evropo je bil izbran slovenski gastronomski video “Slovenian Gastronomy. You can’t spell Slovenia without love”. Video predstavlja zgodbo o trajnostni slovenski gastronomiji, povedani skozi zgodbe vrhunskih chefov, ki so bili v letu 2020 nagrajeni z Michelinovimi zvezdicami, in njihovih lokalnih dobaviteljev, vinarjev in pridelovalcev.

Video je za STO ustvarila produkcijska hiša TENT na čelu z mednarodno prepoznavnim fotografom Cirilom Jazbecem. Gastronomski video je že prejel ugledna mednarodna priznanja, in sicer prvo mesto v kategorji Best International Video Promoting a Tourism Product FITUR 2021, prav tako je zmagal v kategoriji New Food Trends na tekmovanju Film Food Menu, ki ga organizira Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT.

STAkrog
Youtube – Feel Slovenia

Sorodni članki

Back to top button