Štipendije

Ustanova dr. Antona Trstenjaka razpisuje štipendiji za magisterij na Alma Mater Europaea

Ustanova dr. Antona Trstenjaka razpisuje štipendije in sofinanciranje projektov za leto 2023. V sodelovanju z Alma Mater Europaea - ECM pa razpisuje tudi dve štipendiji za sofinanciranje doktorskega in magistrskega študija za leto 2023.

Podpore oz. štipendije Ustanove dr. Antona Trstenjaka so namenjene za sofinanciranje projektov v znanosti, gospodarstvu in športu ali magistrskemu (2. bolonjska stopnja) in doktorskemu študiju (3. bolonjska stopnja). Za sofinanciranje študija in projektov se lahko prijavijo vse fizične osebe in organizacije oz. lokalne skupnosti iz območja Slovenskih goric, Prlekije in Haloz (področje nekdanjih upravnih enot Ptuj, Lenart, Gornja Radgona, Ljutomer in Ormož). Kandidati oz. organizacije so lahko tudi iz drugih krajev, če osnovni cilj študija ali projekta opazno prispeva k razvoju zgoraj opredeljenega področja.

Ustanova dr. Antona Trstenjaka pa v sodelovanju z Alma Mater Europaea – ESM razpisuje tudi dve štipendiji za sofinanciranje magistrskega (2. bolonjska stopnja) ali doktorskega študija (3. bolonjska stopnja) na Alma Mater Europaea – ECM, v višini vsaka po 2.000 EUR.

Za sofinanciranje študija se lahko prijavijo vse fizične osebe iz lokalnih skupnosti s področja Slovenskih goric, Prlekije in Haloz. Kandidati so lahko tudi iz drugih krajev, če osnovni cilj študija opazno prispeva k razvoju zgoraj omenjenega področja.

Rok za prijavo za štipendije je do 12. novembra 2023, za financiranje projektov pa do 29. septembra 2023.

Več informacij o razpisu, obrazce in ostale zahteve pa lahko najdeš tukaj.

Ustanova dr. Antona Trstenjaka
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button