Potovanje

Promocijski video o Sloveniji Time to stay home do nove nagrade

Slovenska turistična organizacija (STO) je na tekmovanju za najboljše turistične filme leta 2021, ki ga pripravlja Mednarodni odbor turističnih filmskih festivalov (CIFFT), s promocijskim videom Time to stay home osvojila drugo mesto. Z videom je STO aprila lani navdihovala popotnike k sanjarjenju o Sloveniji v času covida-19.

Zmagovalne videe je CIFFT razglasil v petek v Valencii. Nagrade so podelili v šestih kategorijah: turistične destinacije – mesta, turistične destinacije – regije, turistične destinacije – države, turistične storitve, turistični produkti ter neodvisni potovalni videi. Gre za najprestižnejše tekmovanje v potovalnem video marketingu. Namen nagrad je, kot so sporočili s STO, spodbuditi, prepoznati in nagraditi ustvarjalno odličnost komunikacije v turizmu.

STO je bil z videom Time to stay home – Turn to nature and dream (Ostani doma. Obrni se k naravi in sanjaj) nagrajen v kategoriji turistične destinacije – države. V tej kategoriji je zmagala Litva z naslovom videa Litva – Odkrij barve, za katere nisi vedel, da obstajajo. Tretje mesto pa je z videom Veliko več kot zgolj Danska odšlo na Dansko.

Letos se je za skupni naziv najboljšega turističnega filma s sodelovanjem na 13 različnih festivalih turističnih filmov v okviru CIFFT potegovalo več kot 3300 prispevkov iz več kot 90 držav.

Slovenska nacionalna turistična organizacija je z videom, ki je bil objavljen aprila lani, na družbenih omrežjih vabila sledilce iz tujine k inspiraciji in sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v prihodnosti s sporočilom: ostani doma. V videu, pripravljenem v času spomladanskega vala epidemije, so bili uporabljeni posnetki, ki so nastali za video Slovenia Green. Ta Slovenijo prikazuje kot zeleno destinacijo s poudarkom na trajnostnih sporočilih o zeleni Sloveniji.

Video, ki ga je ustvarila produkcijska hiša TENT na čelu s fotografom Cirilom Jazbecem, je letos prejel že več mednarodnih nagrad in priznanj.

Na STO so sicer ponosni tudi, da je ameriška popotniška revija Conde Nast Traveller v članek z naslovom 12 trajnostnih destinacij, ki bi jih radi obiskali v letu 2022, vključila Slovenijo.

STAkrog
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button