Potovanje

Ljubljana prejela naziv European Best Green Capital

Organizacija European Best Destinations je Ljubljani podelila naziv European Best Green Capital. Prestolnica je zmagala zaradi kakovosti zraka, vode in zelenih površin.

Organizacija European Best Destinations je Ljubljano uvrstila v vrh izbora dvajsetih najboljših zelenih mest Evrope. Žirijo so prepričali kakovost ljubljanskega zraka in vode, obsežne zelene površine na prebivalca, urejenost javnega prevoza in kolesarskih poti, naravni turizem in možnost aktivnih počitnic.

“Globalno prepoznana po svoji predanosti trajnostnemu turizmu je Slovenija vodilna država in pionirka zelenega turizma v Evropi,” so zapisali v organizaciji European Best Destinations. Organizacija je del mreže Evropskih destinacij odličnosti (Eden). Izpostavili so več slovenskih zelenih destinacij, kot so Bohinj, dolina Soče, Laško in Idrija. Na vrh lestvice “zelenih prestolnic” evropskega turizma pa so umestili Ljubljano.

Naziv European Best Green Capital si je slovenska prestolnica prislužila tako z razvojem trajnostnih pristopov k turizmu kot tudi z odličnimi naravnimi danostmi. Novico je že objavila revija Forbes USA z 80 milijoni bralcev.

Ljubljani sicer v prvi deseterici na lestvici sledijo finska Helsinki in Lahti, švicarski Bern, francoski Grenoble, švedski Stockholm, danski Koebenhavn, nizozemski Nijmegen ter estonski Tallinn.

STAkrog
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button