Priložnosti

Postani vodja s pomočjo izobraževanja IZOPOP

Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS je tudi letos pripravil projekt IZOPOP, ki ga sestavljajo izobraževalni popoldnevi. V sredo, 4. 3. 2020, bo na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli v Ljubljani, od 17.00 do 20.00, potekala že četrta delavnica v sklopu tega projekta.

Na Zvezi ŠKIS verjamejo, da se dober vodja ne rodi, pač pa to lahko postane vsak, ki se trudi. Postane lahko vodja, ki navdihuje, motivira in spreminja svet. Zato so pripravili delavnico IZOPOP, ki te bo popeljala v svet vodenja.

Uvodoma boš na delavnici razčistil razlike med šefom in vodjo. Ko boš spoznal lastnosti dobrega vodje, se boš osredotočil še na različne tipe vodij ter preko praktičnih primerov spoznal, kateri je najprimernejši za določeno situacijo. Dotaknili se boste tudi področja delegiranja in spoznali, da pravi vodja ne more vsega opraviti sam.

Spoznali boste moč navad in rutin ter njihovo vlogo pri vzpostavitvi osebnosti dobrega vodje. Vse to boš povezal s praktičnimi in navdihujočimi primeri, skozi celotno delavnico pa ne bodo manjkali niti drobni triki in nasveti, ki dobremu vodji olajšajo pot do uspeha.

Na delavnici se boš naučil:

  • razlikovati različne tipe vodenje in njihovo uporabo ob posameznih situacijah,
  • prepoznati lasten prevladujoč voditeljski tip,
  • prepoznavati pomen delegiranja, motivacije in učenja z zgledom znotraj delovnega procesa in
  • izdelati lasten akcijski načrt za razvoj voditeljskih sposobnosti.

Delavnico bo vodil Andraž Šiler, trener in vodja z večletnimi izkušnjami na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Aktiven je bil že v dijaških letih, bil je predsednik Kluba študentov Kranj, vodil je Nadzorno komisijo Zveze študentskih klubov Slovenije ter mednarodni odbor Študentske organizacije Slovenije. Sodeloval je tudi pri vzpostavitvi sistema izobraževanja na Zvezi ŠKIS in Bazena trenerjev Zveze ŠKIS. Na mednarodni ravni je bil aktiven pri številnih iniciativah Evropske študentske organizacije, 1 leto pa je bil tudi slovenski mladinski delegat pri Organizaciji Združenih narodov.

 

 Zveza ŠKIS
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button