Priložnosti

S projektom se poteguj za nagrado Karla Velikega in zmagaj 7500 evrov

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega je namenjena vsem mladim, ki izvajate evropske projekte. Podeljuje se projektom, ki jih vodijo mladi in ki spodbujajo razumevanje na evropski in mednarodni ravni. Z zmago pridobite finančna sredstva in pomoč pri izvajanju svojega projekta.

Nagrada Karla Velikega 2023 pod žaromete postavlja vsakodnevno delo mladih po vsej Evropi, ki želijo utrditi evropsko demokracijo, in podpira njihovo dejavno sodelovanje pri oblikovanju prihodnosti Evrope. Na tej povezavi najdeš odgovore na najpogostejša vprašanja o nagradi.

Kdo se lahko prijavi?

Državljani oziroma državljanke EU, stari med 16 in 30 let, ki sodelujejo pri projektu, ki pomaga oblikovati Evropo.

Kako se lahko prijavim?

Prijave so se odprle včeraj, 12. januarja, in bodo odprte do 2. februarja 2023, več informacij in prijavnico pa najdeš na tej povezavi. Za več informacij lahko pišeš tudi na youth@europarl.europa.eu.

Nagrada

Najboljši projekt prejme 7500 evrov, drugi najboljši 5000 evrov in tretji najboljši 2500 evrov. Trije dobitniki imajo tudi možnost obiskati Evropski parlament (v Bruslju ali Strasbourgu), predstavniki vseh 27 izbranih nacionalnih projektov pa prejmejo vabilo na štiridnevni izlet v nemški Aachen, kjer bo maja 2023 potekala sklepna podelitev.

Nagrado skupaj podeljujeta Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna.

Mlad.si
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button