Priložnosti

Varuh človekovih pravic razpisuje natečaj za zaključna dela

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije je objavil I. javni natečaj Varuha človekovih pravic Republike Slovenije za diplomska, magistrska in doktorska dela s področja človekovih pravic.

Namen javnega natečaja je spodbujanje raziskovalne dejavnosti študentov vseh treh ravneh visokošolskega študija na področju človekovih pravic, s poudarkom na preučevanju njihovega stanja v Republiki Sloveniji ter implementaciji mednarodnih in evropskih standardov človekovih pravic v slovenski pravni red.

Na natečaj se lahko prijavijo kandidatke in kandidati, ki so uspešno zagovarjali diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo na univerzi oziroma visokošolskem zavodu v RS. Prijavijo se lahko tudi kandidatke in kandidati iz RS, ki so uspešno zagovarjali diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo na univerzi oziroma visokošolskem zavodu v tujini.

Predmet natečaja so uspešno zagovarjana diplomska, magistrska in doktorska dela na katerikoli univerzi oziroma drugem visokošolskem zavodu v Sloveniji ali v tujini, ki obravnavajo tematiko človekovih pravic in temeljnih svoboščin v RS.

Upoštevala se bodo dela, zagovarjana v obdobju od 1. 1. do 31. 12. 2021. Rok za oddajo del je do vključno 25. 2. 2022.

Več informacij lahko najdeš tukaj.

UM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button