Novice

Kljub končani vmesni postaji, Pohorska vzpenjača še ne vozi

Čeprav so bila dela na novi vmesni postaji Pohorske vzpenjače končana že septembra, opravljena so bila tudi vsa testiranja, pa gondola še vedno ne obratuje. V Marpromu še vedno čakajo na pridobitev obratovalnega dovoljenja, ki so ga napovedovali za konec oktobra, kot kaže, pa se bo zagon gondole zavlekel vsaj v sredino novembra.

Težavo predstavlja obratovalno dovoljenje

Kot so pojasnili v Marpromu, ki upravlja z žičniškimi napravami na Mariborskem Pohorju, je ministrstvo za naravne vire in prostor tehnični pregled napovedalo za 2. november. Na podlagi pregleda bodo izdali uporabno dovoljenje, nato pa bo ministrstvo za infrastrukturo izdalo dovoljenje za obratovanje. Krožno kabinska žičnica bo tako lahko začela obratovati najhitreje drugi teden v novembru.

Sicer pa bo Marprom vsem personaliziranim vozovnicam za gondolo in za Bike park Pohorje podaljšal veljavnost za ustrezno število dni, ko krožno-kabinska žičnica ni delovala zaradi izgradnje vmesne postaje. Kljub temu lahko njihovi imetniki vozovnice zdaj koristijo za nadomestni prevoz s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme.

V podjetju ob tem poudarjajo, da je bila vmesna postaja, s tem pa tudi celotna Pohorska vzpenjača, tehnično pripravljena na zagon že s koncem septembra, kot so napovedovali. Na administrativne postopke pa nimajo vpliva in jim je žal za vsak zamujen dan obratovanja. Izpad ima iz naslova izvajanja izbirne gospodarske javne službe velik vpliv tudi na mestno blagajno, saj gondola trenutno ne ustvarja nobenih prihodkov, dodajajo.

Do ponovnega začetka obratovanja krožne kabinske žičnice bo na Mariborskem Pohorju še naprej zagotovljen nadomestni prevoz s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme, ki bodo delovale ves konec tedna, nato pa zaradi praznikov vse dni od 31. oktobra do 5. novembra.

Ker se bo po premiku ure na zimski čas oziroma za eno uro nazaj v noči s sobote na nedeljo popoldne prej stemnilo, bodo imele sedežnice od nedelje nov obratovalni čas. Radvanje in Poštela bosta obratovali od 9. do 16. ure, Sleme pa od 9. do 15. ure, pri čemer slednja omogoča vstop le v smeri navzgor. S temi urami bo usklajen tudi delovni čas blagajn na sedežnicah.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button