IzobraževanjeVideo

ŠOUM s tedni dobrodošlice pozdravlja nove in “stare” študente

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) ponovno organizira "Welcome Weeks". Z aktivnostmi med koncem septembra in sredino oktobra pozdravljajo bruce in "stare" študente in jih uvajajo v začetek študijskega leta, hkrati pa napovedujejo in vabijo k aktivnostim, ki se jim obetajo.

Tedni dobrodošlice – Welcome weeks potekajo med 23. septembrom in 15. oktobrom. Že tradicionalno ŠOUM čas pred in tik po pričetku študijskega leta izkoristi za obveščanje brucev in »starih« študentov. Z aktivnostmi (letos jih je v okviru tednov dobrodošlice kar 18) študente informirajo o zadevah, ki jih morajo urediti za uspešno študijsko leto – npr. študentska prehrana, hkrati pa jih vabijo na dogodke prihodnjega študijskega leta.

ŠOUM skrbi za razgibano študentsko življenje

ŠOUM skozi študijsko leto organizira več kot 100 dogodkov – študentske zabave, dobrodelne akcije, delavnice, kot uvod pa jim služijo tedni dobrodošlice, ki razgibano dogajanje strnjeno predstavijo.

ŠOUM, Maribor, študenti, Žiga Pirš, dogajanje, Študentska organizacija Univerze v Mariboru
Z dvojezičnimi označbami in programom za študente na izmenjavi Erasmus je poskrbljeno za prav vse študente.

Prva prireditev programa je bila že tradicionalna zabava Erasmus Welcome party, s katero so posebno dobrodošlico izkazali študentom, ki so za študijsko izmenjavo izbrali Maribor. V prihodnjih tednih sledi vrsta dogodkov na Štuku – krvodajalska akcija, trivia night, komični četrtek in brucovanje. Vabijo tudi na športne dejavnosti: Nočni tek na Kalvarijo in Turnir Zdrave zabave, glasbeno literarni večer ter k vpisu novih članov Akademske folklorne skupine in Akademskega pevskega zbora KUD Študent.

Kam po praktične informacije?

Poleg informacij o prihodnjem dogajanju pa je ŠOUM poskrbel tudi za podajanje praktičnih informacij o samem poteku študija. Vsak študent na svoji fakulteti prejme študentsko mapo dobrodošlice, ki zajema nekaj praktičnih predmetov (blok za pisanje, pisalo, nabor študentskih popustov ter napotitev za iskanje nadaljnjih informacij).

ŠOUM, Maribor, študenti, Žiga Pirš, dogajanje, Študentska organizacija Univerze v Mariboru
V dvorani na Štuku lahko hitro urediš subvencionirano prehrano.

Pomembne pa niso samo obštudijske dejavnosti ter zbirka pravil in dolžnosti, temveč tudi sprotno reševanje problemov. Tako so pri ŠOUM-u študentom nenehno na voljo za reševanje tekočih vsebinskih problemov.

Predsednik ŠOUM Žiga Pirš, poudarja, da se v sklopu uvodnih tednov ŠOUM predstavlja tudi kot organizacija. V okviru štirih oddelkov, ki jo sestavljajo, si prizadevajo za izvajanje projektov, ki študentom uspešno pomagajo skozi študentsko življenje. Hkrati pa študentska organizacija skrbi za dogajanje, ki študentom omogoča preživljanje prostega časa na različne načine.

Do konca tednov dobrodošlice se nam torej še obeta pester program, ŠOUM pa vabi tudi k obisku njihove spletne strani, kjer so na voljo vse praktične informacije. Najdemo lahko podatke o štipendiranju, bivanju, študentski prehrani, predvsem pa kontaktne podatke, na koga se lahko obrnemo ob morebitnih zagatah.

 

Sara VOCOVNIK
Sara VOCOVNIK
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button