Kulsko

Mayweather se vrača v ring v borbi proti zvezdniku z YouTuba

Upokojeni ameriški boksar Floyd Mayweather je na Instagramu naznanil, da se vrača v ring.

Kot poročajo agencije, se bo 20. februarja v revialnem dvoboju pomeril z znano osebnostjo s YouTuba in socialnih omrežij Loganu Paulu. Paul pa je že potrdil, da “gre za uradni dvoboj”. Zdaj 43-letni Mayweather velja za enega najboljših boksarjev vseh časov. V poklicni karieri je namreč ob 50 zmagah ostal neporažen in v petih težnostnih kategorijah osvojil 12 naslovov svetovnega prvaka.

V boju s 25-letnim Paulom je Mayweather seveda favorit, saj bosta na strani 25-letnega tekmeca le mladost in višina. Gre za neizkušenega nasprotnika z vsega enim profesionalnim nastopom, ki ga je novembra lani izgubil. Kljub tem je Paulu, ki ima na YouTubu več kot 22 milijonov sledilcev, uspelo izzvati slovitega boksarja na dvoboj. Se pa je Paul moral truditi več mesecev.

Zadnji resen dvoboj je imel Mayweather leta 2015 z Andrejem Bertom. Nato pa je avgusta 2017 v Las Vegasu v odmevni ekshibiciji premagal slovitega UFC borca Conorja McGregorja s tehničnim nokavtom. Takrat je Mayweather zaslužil neverjetnih 275 milijonov dolarjev. Šlo je za neenakopraven dvoboj, saj McGregor nastopa v mešanih borilnih veščinah, ne pa v boksu. Decembra lani se je udeležil še ekshibicijskega tekmovanja na Japonskem in premagal kickbokserja Tenshina Nasukawo.

Sicer pa je družina Paul tesno povezana z boksom. Aktiven boksar v revialnih nastopih je tudi Loganov brat Jake. Ta je prejšnji teden premagal nekdanjega igralca lige NBA Natea Robinsona v predborbi boksarskega večera, v katerem sta se kasneje udarila Mike Tyson in Roy Jones.

Kot se za profesionalni šport spodobi, bodo zazvonile tudi blagajne. Prenos dvoboja bo plačljiv, stal pa bo med 25 in 70 dolarji.

 

 STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button