Zabava

Ja pa serbus!

Nora zabava za dobrodošlico na Štuku

Vsako leto se dan pred pričetkom študijskega leta na Štuku odvije Serbus party, ki poteka v sklopu Welcome Weeks, da se pozdravijo stari prijatelji in spoznajo novi.

Preden se novo študijsko leto začne uradno, je čas, da se stari prijatelji spet zberejo na Štuku in spijejo pijačo ali dve za dobrodošlico. Tako kot vsako leto, se je tradicionalni Serbus party odvil na noč pred prvimi predavanji, da so tudi bruci dobili možnost spoznati, kako je preživeti dan na faksu ob spremljavi mačka. Po bolj ali manj brezskrbnem poletju in počitnicah so se znane face spet srečale tam, kjer jim je najbolj udobno: pri šanku.

Letošnji Serbus party je bil, poleg prostora, kjer se srečajo stari prijatelji, tudi prostor za spoznavanje novih, saj so v Štukovi kavarni prednjačili Erasmus študenti. ESN ŠOUM je pred pričetkom zabave zanje organiziral Erasmus International eveningv Štukovi dvorani, kjer so spoznali kulturo, hrano in pijačo različnih držav, spoznali pa so tudi slovensko kulturo. Po medsebojnem spoznavanju pa so se iz dvorane preselili v kavarno, kjer so lahko spoznali še slovenske študente.

Študenti so se za en večer prelevili v odlične plesalce

Zabave ni manjkalo, manjkalo je pa prostora. Kavarna je bila nabita do zadnjega kotička, saj je mrzlo in nič kaj jesensko vreme obiskovalce pregnalo v notranjost Štuka. Tako so te že ob vstopu skozi vrata v kavarno pričakali študenti, ki so se za eno noč prelevili v vrhunske plesalce. Na navaden dan je pot od vhoda do šanka kratka in enostavna, tokrat pa si potreboval vsaj nekaj minut, da si se prebil do pijače. Poti ti ni ovirala le gneča, ampak tudi pogosti »Ja serbuus!«, »Ej, že celo poletje se nismo vid’li!«, »Kak si?«, »Kak dobro te je videt!« in pa klasični »Te pa greva en’ga spit!«. Ko si se končno prebil do šanka, pa si tam spet srečal stare prijatelje ali pa spoznal bruca, ki se je glasno pritoževal nad gnečo.

Erasmus študenti so se iz mednarodnega večera preselili na Serbus party in žurali naprej. |
Kavarna je bila polna do zadnjega kotička. |
Več slik najdeš na Facbook strani DOSTOP.si |

  Ko si končno naročil pijačo in se prebil nazaj do svoje originalne družbe, pa se je zabava šele dobro začela. Odlična glasba ter veliko znanih in še več neznanih obrazov, pripravljenih na spoznavanje, je bilo krivih, da se je noč končala v zgodnjih jutranjih urah. Štuk je še enkrat dokazal, da je središče študentskega druženja in zabave, zato tudi v novem študijskem letu pričakujemo, da bomo tam preživeli nore partije in kratke noči.

   

   Urška KUR
   Vid JERČIČ

  Sorodni članki

  Back to top button