Novice

Evropsko leto mladih: reši anketo in deli svoja pričakovanja

Po sprejetju uradnega predloga, da leto 2022 postane evropsko leto mladih, Evropska komisija zdaj poziva mlade, naj delijo svoja pričakovanja, interese in zamisli o tem, kaj naj bi v okviru evropskega leta mladih dosegli.

Evropska komisija poziva mlade, naj delijo svoja pričakovanja, interese in zamisli o tem, kaj naj bi dosegli v prihodnjem letu, ko bomo obeležili Evropsko leto mladih. To lahko storiš z anketo, ki bo pripomogla k razumevanju, katere teme, vrste dejavnosti in trajno zapuščino si mladi želijo. Anketa bo na voljo do 17. novembra 2021.

Evropa potrebuje vizijo, zavzetost in udeležbo vseh mladih. Le tako bo lahko zgradila boljšo prihodnost, ki bo bolj zelena, bolj vključujoča in digitalna.

Evropsko leto mladih, ki ga je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen predlagala v svojem govoru o stanju v Uniji, bo vključevalo vrsto dogodkov in dejavnosti za mlade. Namen je spodbuditi prizadevanja EU, držav članic ter regionalnih in lokalnih oblasti, da se zavedajo prizadevanja mladih med pandemijo ter okrepijo podporo in sodelovanje z mladimi v procesu izhoda iz pandemije.

Nadaljnji razpisi v letu 2022 bodo omogočali spremljanje razvoja evropskega leta mladih in zbiranje novih zamisli. Pred in med letom boste proces usmerjali mladi, da bo evropsko leto mladih kar najbolje izkoriščeno.

Mlad.si
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button