SpekterŠport

S preprostimi vajami do boljšega orgazma

Bodimo iskrene – večini se je že kdaj zgodilo, da med seksom niso doživele vrhunca. Včasih smo s tem zadovoljne, včasih pa bi si od posteljnih aktivnosti želele več. People photo created by yanalya - www.freepik.com

Razlogi, zakaj nas seks kdaj ne počasti z zmagovitim zaključkom, so lahko različni, morda pa je orgazem manj intenziven ali morda celo odsoten, ker si med spolnostjo pozabila aktivirati mišice, ki so ključnega pomena pri doživljanju vrhunca. Te zanima, kako lahko poskrbiš, da bodo tvoje mišice pripravljene na naslednji orgazem? Pomagaš si lahko s čisto običajnimi vajami, ki bodo poskrbele, da ostaneš v formi.

Most

Okrepila boš notranje in zadnje stegenske mišice ter mišice zadnjice. Medenica bo pri tem obrnjena navzven, zato se bodo aktivirale tudi mišice medeničnega dna, ki so ključnega pomena pri doživljanju odličnih orgazmov.

Lezi na hrbet in iztegni roke ob telesu. Kolena pokrči v širini bokov in stopala čim bolj približaj iztegnjenim prstom rok. Zadnjico dvigni od tal in poskrbi, da so prsi v ravni liniji s koleni. Pazi, da se kolena ne premikajo in so vedno v širini bokov. V tem položaju ostani 30 do 60 sekund, nato pa začni spuščati hrbtenico, vretence po vretence, vse dokler nisi z zadnjico na tleh. Ponovi 2–3-krat.

Plank

Moč celotnega telesa boš najlažje izboljšala s pomočjo planka, ki se osredotoča predvsem na osrednji del telesa. Vaja bo izboljšala tvojo vzdržljivost, ki je pri seksu še kako pomembna.

joga, orgazem, seks, nasveti, vaje, Most, Plank
Pri seksu je izjemnega pomena vzdržljivost, pri čemer ti bosta pomagala plank ali iztegovanje nog v sedečem položaju. FOTO: Background photo created by yanalya – www.freepik.com

Roke iztegni in jih upri v tla, nato iztegni še noge. Predstavljaj si, da skozi tvoje telo od pet do vrha glave poteka lesena palica, ki te drži v pravilni poziciji. Stisni trebušne mišice, notranje in zunanje stegenske, zadnjico in iztegni pete, da se napnejo še meča. Pazi, da so komolci pod rameni. Vajo lahko omiliš, če jo izvajaš na kolenih, otežiš pa tako, da za 10 sekund dvigneš eno nogo in nato zamenjaš. Položajem planka na začetku drži 20 sekund, čas pa počasi podaljšuj, dokler ne boš zdržala vsaj 2 minuti. Vajo ponovi 1–10-krat na dan, odvisno od dolžine planka.

Joga

Ob omembi joge pomislimo na gibljivost in umirjenost, lahko pa ti s povečanjem cirkulacije krvi in vnosom kisika pomaga tudi pri izboljšanju poželenja in spolne sle. Če pa se joge ne boš lotila, lahko poskusiš le spodnjo vajo, s katero boš poskrbela za vse občutljive točke svojega telesa. Ja, tudi za G-točko.

Postavi se v položaj mačke oz. »na vse štiri«. Kolena naj bodo v širini bokov, roke iztegnjene, dlani na tleh, komolci pa poravnani z rameni. Vsi koti naj merijo 90 stopinj. Globoko vdihni in počasi iztegni desno nogo. Med izdihom nogo hitro pokrči, koleno pa pritisni na prsi. Spodnji del hrbta naj se ob tem zvije navzdol, da aktiviraš še trebušne mišice. Med vajo poskušaj aktivirati tudi mišice medeničnega dna. Po 15 ponovitvah se za minuto usedi v otroško pozo: ostani na kolenih, z zadnjico pa se usedi na spodnji del nog. Roke so iztegnjene, dlani, čelo in komolci pa na tleh. Po minuti otroške poze zamenjaj nogo.

Iztegovanje nog v sedečem položaju

Se ti je kdaj zgodilo, da si poskusila nov položaj, ki bi te kmalu pripeljal do vrhunca, ampak so se ti ob tem preveč tresle noge? Njihovo moč boš izboljšala s spodnjo vajo.

Sedi na stol in zravnaj hrbet. Z rokami se opri ob rob stola, stopala pa položi na tla. Kolena pokrči pod kotom 90 stopinj, gležnje pa poravnaj pod kolena. Počasi dvigni nogo in jo iztegni, dokler ni v višini bokov. Nato jo počasi spusti in zamenjaj. Vajo izvajaj v treh serijah z 10 ponovitvami.

Sveča

Za okrepljene mišice vaginalne stene, boljši oprijem in nore občutke med seksom boš poskrbela s pomočjo preproste sveče, ki si jo izvajala že v šoli.

Lezi na hrbet in pokrči kolena. S stopali se odrini v zrak, iztegni noge in z rokami podpri križ čim bližje lopaticam. Komolce potisni skupaj, zravnaj hrbtenico, brado potisni proti prsnemu košu, prste na nogah pa proti stropu. V položaju sveče ostani vsaj 1 minuto, vajo pa ponovi vsaj 3-krat. Ob koncu počasi spusti noge in pri tem pazi na hrbtenico.

Sprostitev z nogami ob steni

Včasih na poti do dobrega orgazma stoji stres, ki ga doživljamo v vsakdanjem življenju. Z naslednjo vajo boš prebudila spodnji del telesa in spolne organe pripravila do še večje občutljivosti na dražljaje.

Prižgi svojo najljubšo glasbo, izklopi telefon in preostale moteče naprave ter izberi prostor ob prazni steni. Lezi na tla, iztegnjene noge položi na steno tako, da se z zadnjico dotikaš stene. Hrbet imej na tleh, roke pa odpri, da ležiš v obliki križa. Zapri oči in naslednji 10 minut uživaj v sprostitvi.

Keglove vaje

Seveda ne moremo mimo Keglovih vaj, ki so najbolj znana vadba za krepitev mišic medeničnega dna. Primarno so namenjene ženskam, katerih mišice so zaradi poroda ali starosti pričele zanemarjati svojo nalogo preprečevanja uhajanja urina. S Keglovimi vajami ta problem izgine, pojavi pa se še en odličen stranski učinek – boljši orgazem. Z njimi boš namreč izboljšala prekrvavitev genitalnega predela in posledično spolno vzburjenost, med seksom pa ti bo to prineslo intenzivnejši orgazem, poln užitka.

joga, orgazem, seks, nasveti, vaje, Most, Plank
S Keglovimi vajami boste tudi fantje poskrbeli za boljšo erekcijo in intenzivnejši orgazem. FOTO: Woman photo created by katemangostar – www.freepik.com

Mišice medeničnega dna boš najlažje začutila, če med uriniranjem prekineš curek. Nič hudega, če ti prvič ne uspe, važno je, da začutiš, katere mišice so se aktivirale. Nato prični z vajami: 5 sekund mišice krči, 5 sekund sproščaj. Ponovi 15-krat. Na začetku enkrat, nato dva- do trikrat na dan.

Kaj pa fantje?

Seveda lahko vse vaje v svojo rutino vpeljete tudi fantje, saj so namenjene več mišicam hkrati. Plank bo poskrbel za tvojo vzdržljivost, most, joga in iztegovanje nog pa za trebušne in stegenske mišice. Ja, tudi Keglove vaje lahko izvajaš. Mišice medeničnega dna boš začutil med uriniranjem, nato pa vaje ponavljaj po postopku, opisanem zgoraj. Če boš dovolj vztrajen, ti bodo pomagale pri inkontinenci, izboljšanju erekcije in intenzivnejšem orgazmu.

 

 Urška KUR
 freepik.com

Urška Jakopin

Urednica

Sorodni članki

Back to top button