Otvoritev razstave: Jernej Žumer, *dobesedno

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Otvoritev razstave: Jernej Žumer, *dobesedno

24 februarja @ 19:00

Jernej Žumer, dobesedno

*dobesedno je veselje do jezika, besednih iger, metafor in asociacij pospremljenih z avtorjevim družbenokritičnim pogledom, velikokrat pa tudi karikatura naših bivanjskih »zagat«. Ilustracije so impulz aktualnega dogajanja v družbenem ali osebnem svetu, nekatere digitalne, druge klasične.
Na razstavi pričakujte dobesedno, a vas bo tudi slednje presenetilo. Iskreno se boste nasmejali, morda namrdnili, zmedli, vsekakor pa začudili unikatnemu slogu in genialnim asociacijam.

JERNEJ ŽUMER (1982, Rogaška Slatina

Leta 2008 je diplomiral na Oddelku za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru pod mentorstvom prof. Anke Krašna. Od 2017 ima status samostojnega kulturnega delavca na področju ilustracije ter grafičnega oblikovanja. Trenutno živi in ustvarja v Ljubljani.
Je avtor ilustracij slikanice »Morski pes Anton« (2013) pisca Luke Vasleta in »Pijana Smrt ali vinogradnik Tomaž je zamočil« (2014) Frana Milčinskega. Je tudi avtor lika Rogatka za Muzej Rogatec, avtor otroškega stripa Modri Jan. Med njegova vidna dela zagotovo sodijo naslovnice ter ilustracije za tednik Mladina, grafična prenova in ilustracije za Katedro, Naložbenik ter Obzornik, ilustracije za projekt »Življenje na dotik« v sklopu Maribor – EPK 2012, scenografija za standup Jan Kreuzerja … Oblikoval je logotipe za Eko maraton, Tek ob Dravi, Eurobasket 2013, Center grafičnih umetnosti Maribor – CGU in številne druge, kot grafični faciliator pa je sodeloval na delavnicah OECD »Vizija Slovenije 2050 ter ustvaril infografike za Eucerin, GZS, Triglav idr.
Za svoje delo je prejel Nagrado občinstva na 9. mednarodnem festivalu kreativne komunikacije Magdalena, dvakratno srebrno priznanje Plaktivata, bil je tudi finalist v nominaciji za »Best cover Print« in »Content Marketing Award 2016«. Leta 2012 je izdelal likovne podobe za svojo spletno stran, ki so se uvrstile v ožji izbor na 10. Bienalu ilustracije kot unikaten primer enostranske spletne strani.
www.stokto.com
@stokto
Jenrej Žumer

Detajl na sliki iz dela #fastfoodnews, 2019

Razstava bo na ogled med 24. 2. in 9. 3. 2020.
Vstop prost!
www.medianox.org

***

Podrobnosti

Datum:
24 februarja
Čas:
19:00
Dogodek Category:
Back to top button
Close
Close