Ožuljeni jezik – Mostovi in ovire

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ožuljeni jezik – Mostovi in ovire

15/11/2018 @ 19:00 - 22:00

Mkc Črka in pesniško društvo Slam zverine te prav lepo vabimo na igrivi novembrski Ožuljeni jezik.

Dobrodošel_a med občinstvom ali na odru s svojo lastno poezijo. V prvem krogu se bodo nastopajoči predstavili s poezijo na temo letošnjega evropskega slam tekmovanja, v naslednja dva kroga pa se uvrstijo le najboljši po mnenju strokovne žirije, ki jo sestavljajo obiskovalci. V finalnem krogu nastopita dva_e, zmagovalca pa z močjo aplavza razglasi publika. Roar!

Pravila tekmovanja:
🎙 pripravi 3 avtorske pesmi, prva naj bo na temo Mostovi in ovire,
🎙 vsaka pesem naj bo dolga do tri minute,
🎙 pesmi se naučiš na pamet, sicer ti na glavo poveznemo specialen klobuk,
🎙 na odru samo jezikaš; rekviziti, glasbila in kostumi odpadejo.

Ožuljeni jezik kot vselej moderira Mojca Frim, literarno gostjo pa nam bo tudi tokrat predstavila radovedna Helena Zemljič.

💶 Za obisk računamo 3 evre, nastopajoči pa imajo prost vstop. Prijave za nastop sprejemamo na ozuljenijezik@gmail.com, prijaviš pa se lahko tudi preko ZS sporočila na facebook strani Slam zverin ali na kraju dogodka, pol ure pred pričetkom.

🌟 Literarna gostjaNina Dragicevic 🌟
V goste smo povabili Nino Dragičević, svežo Vitezinjo poezije – tako po mnenju strokovne žirije kot po izbiri občinstva. Leto 2018 je njeno leto dosežkov, saj je prejela priznanje Univerze v Ljubljani za izjemne študijske dosežke, priznanje Fakultete za družbene vede, obenem pa je aktualna finalistka za evropsko nagrado Palma Ars Acustica.
Nina je sicer ne le odlična književnica, skladateljica in magistrica sociologije, temveč tudi umetniška vodja Mednarodnega simpozijskega festivala Topografije zvoka in avtorica radijske oddaje Slavne neznane na Radiu Študent. Je sourednica literarne revije Idiot ter članica in sodelavka Društva slovenskih pisateljev. Njen literarni opus sestavljajo tri knjige: roman in dve esejističnih monografiji. Pripravlja tudi novo knjigo Ljubav reče greva (izid predvidoma januarja 2019). Njeni teksti so bili prevedeni v angleški, nemški, češki in španski jezik.

✍ Za v beležko: Naslednji slam bo na zadnji četrtek pred prazniki, torej 20. decembra. Z nami bo izvrstna Petra Koršič.

🖱 Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija
Fb: Slam zverineMkc ČrkaSiSlam

♥ Dogodek organizirajo MKC Maribor – Mkc Črka in pesniško društvo Slam zverine, ki so združeni v SiSlam, v sodelovanju z Banda FerdamanaNarodni dom Maribor – Vetrinjski dvor in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestna občina Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.

Podrobnosti

Datum:
15/11/2018
Čas:
19:00 - 22:00
Kategorija Dogodek:
Dogodek Tags:
, ,

Prizorišče

Wetrinsky
Maribor, 2000 Slovenija
Back to top button
Close
Close