Izobraževanje

Informativni dnevi: ŠOUM ti informacije ponuja preko live chata

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se pripravlja na »Informativne dneve«, kjer bodo s svojimi informatorji na spletni strani soum.si preko pogovora v živo oz. t.i. »live chat-a pričakali dijake in jim nudili potrebne informacije glede mesta Maribor in študija na Univerzi V Mariboru. Tako kot preteklo leto, tudi tokrat izvedbo »Informativnih dni« kroji epidemija. Dijaki bodo fakultete ter študentsko življenje spoznavali preko spletnih platform.

Študenti informatorji bodo v petek, 11. februarja 2022 in soboto 12. frebuarja 2022 na spletni strani ŠOUM preko live-pogovora na voljo dijakom, ki se bodo udeležili letošnjih Informativnih dni. Bodoče študente bodo usmerjali in jim nudili koristne ter uporabne informacije glede študentskih domov, obštudijskih dejavnosti v Mariboru, študentske prehrane, svetovanje ob izbiri primernega študija ter vseh ostalih morebitnih vprašanj in pomislekov glede študija.

Preko spletnih kanalov, družbenih omrežij in promocijskih video vsebin, bodo študentje dijakom nudili vpogled v študentsko življenje ter jim s pomočjo izkušenj predali pomembne usmeritve pri odločitvi o nadaljnjem šolanju.

Na spletni strani je predstavljen tudi »SOS pomočnik za dijake«, ki odgovarja na najpogostejša vprašanja. Dijaki si bodo lahko ogledali tudi promocijski video študentov, zakaj je študij v Mariboru prava odločitev. Informativni dnevi bodo potekali preko spletnih predstavitev, v petek, 11. februarja 2022 ob 10. in 15. uri, ter v soboto, 12. februarja 2022, ob 10. uri.

Dejan Glazer, predsednik ŠOUM: »Dijaško in študentsko življenje se je v času epidemije obrnilo na glavo. Verjamemo, da bodo naslednje generacije vse skupaj lahko doživele v bolj »normalni« obliki. Informativni dnevi so vselej priložnost, da dijaki pridobite čim več informacij, ki so potrebne za lažjo odločitev o nadaljevanju šolanja. Izberite študijsko smer, ki vas veseli in poklic, ki ga boste z veseljem opravljali. Univerzitetno mesto Maribor pa je zagotovo prava odločitev, saj poleg kvalitetnega študija nudi tudi bogato ter raznovrstno obštudijsko življenje.«

Nekaj pomembnih usmeritev ter informacij za dijake:

  • pomembno je, da se na informativne dneve dobro pripraviš, si ogledaš spletne strani fakultet, ki jih boš obiskal in si pripraviš vprašanja.
  • V kolikor se ti kakšno vprašanje porodi še kasneje, lahko o samih fakultetah in študiju na fakulteti povprašaš tudi tutorje.
  • Več informacij o vpisu najdeš tukaj.

Zaradi epidemioloških razmer letos Informativni dnevi potekajo preko spleta, zato večjega navala dijakov v mesto Maribor ob teh dnevih ni pričakovati.

ŠOUM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button