Priložnosti

Pojdi na Mladinsko komisijo za prihodnost Sredozemlja v Marseille

Pri Mladinski komisiji za prihodnost Sredozemlja pripravljajo posebno srečanje, ki je namenjeno mladim Sredozemcem, da razmišljajo o svoji prihodnosti ob morju leta 2050. 

Plan Bleu je regionalni center dejavnosti Sredozemskega akcijskega načrta Združenih narodov s sedežem v Marseillu v Franciji. Eden od ciljev je ustvariti študije, vključno s prihodnjimi scenariji, da bi dvignili zavest odločevalcev in širše javnosti o izzivih trajnostnega razvoja v sredozemski regiji.

Plan Bleu 7. in 8. februarja 2022 v Marseillu prvič organizira Mladinsko komisijo za prihodnost Sredozemlja v okviru Foruma sredozemskih svetov. Cilj je združiti približno petdeset mladih, starih od 15 do 25 let, iz vsake od držav okoli Sredozemlja, da bi razmišljali o prihodnosti regije do leta 2050.

Zakaj? Območju Sredozemlja je v prihodnjih desetletjih usojeno veliko sprememb: pregreto morje, izginotje biotske raznovrstnosti, turistične omejitve, revščina, socialne pravice … Če bo bližina morskih ekosistemov pri nas bolj kot drugod privedla do hitrejših okoljskih sprememb, je tudi priložnost, da se hitreje usmerimo v trajnostni razvoj in biogospodarstvo. Hrana, stanovanje, delo, mobilnost … cilj te komisije bo razglašati scenarije za razvoj življenjskih stilov, ki si jih želijo današnji mladi, in s tem dati najboljše smernice za prihodnje sredozemske generacije.

Na dnevnem redu Komisije: dvodnevna srečanja in izmenjave z drugimi udeleženci, vključno s štiriurno delavnico za predstavljanje scenarijev prihodnosti za leto 2050, ekskurzijo v calanques v Marseillu in obisk Mucem (Muzej Evrope in Sredozemlja).

Prijavnico najdeš tukaj.

Mlad.si
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button