BivanjeKulturaPriložnosti

Poslikaj bivalne prostore v Študentskem domu 1 in osvoji denarno nagrado

Študentski domovi Univerze v Mariboru razpisujejo nagradni natečaj za idejni načrt poslikave bivalnih prostorov v Študentskem domu 1. Natečaj je namenjen vsem študentkam in študentom UM, stanovalcem ŠD, še posebej pa s področja likovne pedagogike, arhitekture, medijskih komunikacij in posameznikom, ki radi ustvarjajo.

V študentskem domu 1 poteka prenova notranjih prostorov. Da bi bilo bivanje v študentskem domu prijetno, so se odločili, da popestrijo skupne prostore za druženje s posebno, inovativno in ustvarjalno poslikavo. Želijo pridobiti veliko ustvarjalnih idej, zato so pripravili natečaj in vabijo študente k sodelovanju.

Pri sodelovanju na natečaju imajo študenti možnost izražati svoje potenciale na področju ustvarjalnosti in inovativnosti ter razvijati svoje spretnosti in kreativnost.

Zahteve za ustvarjanje izdelka

Idejni načrt za poslikavo naj bo konceptualno ali vsebinsko oblikovan v 6 slikah tako, da bo vsaka slika predstavljala eno izmed šestih nadstropij v študentskem domu. Tema je lahko poljubna, Študentski domovi pa predlagajo nekaj usmeritev: življenje mladih, zdrav življenjski slog, družabne aktivnosti mladih, zeleno, trajnostno, aktivno, strip … Sodeluješ lahko tudi le z 1 sliko, vendar bodo prednost imeli idejni načrti za vsa nadstropja.

Stene za poslikavo merijo 2,6 metra v višino in 4,9 metra v dolžino, torej približno v razmerju 1:1,9. Vsaka slika naj bo v podobnem razmerju (1:1,9) in resoluciji 300 dpi, označena z zaporedno številko kot si sledi zaporedje v zgodbi.

Vsako nadstropje ima tudi svojo barvo:

  • 1. nadstropje: oranžna (Forbo, sphera energetic, mandarin 50210)
  • 2. nadstropje: svetlo modra (Forbo, sphera energetic, ice 50239)
  • 3. nadstropje: rumena (Forbo, sphera energetic, yellow 50201)
  • 4. nadstropje: modra (Forbo, sphera energetic, vivid denim 51207)
  • 5. nadstropje: oranžna (Forbo, sphera energetic, mandarin 50210)
  • 6. nadstropje: svetlo modra (Forbo, sphera energetic, ice 50239)

Kakšna je nagrada?

Komisija bo izbrala najboljše tri poslikave in jih nagradila. Nagrada za prvo mesto je 900 eur, za drugo mesto 300 eur, tretje mesto pa prejme 6 kosil v Restavraciji doma 16 na Gosposvetski cesti 89.

Rok za oddajo izdelkov na natečaj je petek, 9. junij 2023 do polnoči. Izdelek pošlji preko e-pošte na naslov umsd@um.si. Poleg osnutka ideje v sporočilo dodaj še svoje podatke: ime in priimek, stalni naslov, kontaktno številko, rojstni datum, smer študija in letnik. Slike lahko vstaviš v ppt predstavitev ali pa jih pošlješ ločeno. Idejni načrt poslikave naj bo oblikovan v barvni paleti in oblikah, ki jih želiš, da se upodobijo na steno.

Za dodatne informacije lahko pokličeš na tel: 02/ 228 42 00 ali na e-naslov: umsd@um.si, razpis pa najdeš tukaj.

UM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button