Priložnosti

Postani del Art kampa!

Si želiš postati del zgodbe Art kampa 2019, zelenega festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postani prostovoljec, prostovoljka!

Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki bo v senčnih naročjih zelenih krošenj Mestnega parka Maribor letos že dvanajstič zapored proslavljal življenje, cvetenje in svetlobo,  od 21. do 29. junija 2019. Med 9. in 13. ter 16. in 20. uro nas bo razvajal s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo. Ustvarjamo v naravi z naravo, iz odpadnih materialov, s srcem in z glavo.

Art kamp je velika družina. V delavnicah in predstavitvah sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Dnevno nas obišče med 3- in 5-tisoč ljudi, ki v času festivala lahko uživa v 30-ih odrskih prireditvah, 80-ih drugih dogodkih in ustvarja v okrog 300 delavnicah. Skupaj rastejo, cvetijo in se radostijo.

Sodeluj na Festivalu Lent kot prostovoljec

Pri izvedbi programov so jim v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom. Zato vas vabijo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljec ali prostovoljka na festivalu. Biti član te velike družine umetnikov, ustvarjalcev, mojstrov, entuziastov, se z njimi in od njih učiti, se izpopolnjevati v veščinah in znanjih, ki vas navdušujejo.

Področja, kjer boste lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. Opise sklopov najdete tukaj.

Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabijo na izobraževanje za prostovoljce. Izobraževanje bo potekalo 8. junija, med 10. in 13. uro, v Vetrinjskem dvoru (Vetrinjska ulica 30, Maribor). Udeležili pa se boste tudi praktičnih priprav na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom (17.–21. junij), v Mestnem parku Maribor. Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna, saj se bodo na tak način spoznali in uskladili naša pričakovanja za skupno sodelovanje.

Pred pričetkom festivala boste sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam, žal, ne bodo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če ste od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let.

Prijavite se lahko do četrtka, 6. junija 2019, s prijavnico, ki se nahaja tukaj

Festivalsko dogajanje pa se bo nadaljevalo vse vikende do začetka meseca septembra v Poletnem Art kampu, tako da vas že sedaj vabimo, da ostanete z nami vse do konca poletja.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije so vam na voljo. Kontaktirate lahko koordinatorico prostovoljcev in prostovoljk, Tanjo Veber, na telefonski številki 031 257

 

Zavod MARS Maribor
 arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button