Kultura

Selitev Knjižnice Rotovž in Čitalnice z živo verigo in akcijo Selimo Pamet!

Zaradi načrtovane prenove Rotovškega trga in prostorov Mariborske knjižnice se bosta Knjižnica Rotovž in Čitalnica začasno preselili na nadomestno lokacijo v Trgovskem centru City. Del knjižnega gradiva bodo preselili s pomočjo žive verige

Živa veriga sestavljena iz prostovoljcev

V knjižnici verjamejo, da skupno delo združuje, zato si želijo v selitev Knjižnice Rotovž in Čitalnice z akcijo Selimo pamet! vključiti tudi mariborsko javnost.

V četrtek, 21. oktobra 2021, med 13.00 in 14.30, bodo povezali dosedanje in novo domovanje Knjižnice Rotovž in Čitalnice z živo verigo, preko katere bodo preselili del knjižnega gradiva. K sodelovanju vabijo srednje šole, javne zavode in nevladne organizacije s področja kulture, športa in izobraževanja, starejše občane in ostale Mariborčane. Tako se na vas obračajo s pobudo, da se žive verige organizirano udeležite tudi zaposleni in študenti Univerze v Mariboru.

V živo verigo bo vkjučenih približno 400 posameznikov. Po označeni selitveni poti jih bodo enakomerno razporedili z upoštevanjem razdalje 1,5 m. Varnost bo zagotovjena tudi z zaščitno opremo (delili bodo rokavice in maske za enkratno uporabo). Živa veriga se bo začela pri vhodu v knjižnico na Rotovškem trgu in zaključila pred vhodom v Trgovski center City (na Trgu Leona Štuklja). Selitvena pot bo potekala po peš coni starega mestnega jedra, izključno na prostem, a kljub temu je za udeležence obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

V primeru dežja bodo dogodek Selimo pamet! izvedli v nadomestnem terminu, v torek, 26. oktobra, ob isti uri.

Živo verigo bodo spremljali tudi številni mediji, zato predstavlja lepo priložnost, da širši javnosti pokažemo dobro sodelovanje.

UM
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button