Priložnosti

ŠOUM tudi v letošnjem letu namenja sredstva za študente invalide

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) namenja 2.000 eur za študente, ki se spopadajo z različnimi oblikami invalidnosti. Ker veljajo za zelo skromne ljudi, misleč, da vedno obstaja kdo, ki pomoč bolj potrebuje, želimo da nam na pomoč priskočite prav vsi mariborski študenti.

Zakaj?

Na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru (ŠOUM) se že 9 let zaporedoma trudimo te ovire zmanjševati in jim omogočiti kakovosten in predvsem enakovreden študij. Vsako leto za tovrstno pomoč namenimo 2.000 € za sofinanciranje bivanja, prevoza, dodatne učne pomoči ali kakšnih pripomočkov, ki olajšajo študij. Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki imajo status študenta invalida na Univerzi v Mariboru ali na višji strokovni šoli v Podravski ali Pomurski regiji. S financiranjem smo tako pomagali že več kot 15 študentom invalidom.

Ena izmed teh je tudi Lucija, ki študira sociologijo in je vpisana na magisterij: “ŠOUM in Društvo študentov invalidov Maribor so mi omogočili nakup električnega kolesa, ki mi izjemno olajša pot od doma do fakultete. Omogoča mi samostojnost – pred tem sem bila odvisna od domačih, ki so me vozili, ali pa od društvenega kombija. Zaradi delne možganske kapi ne čutim leve strani in v njej tudi nimam nobene moči, poleg tega imam težave s srcem, zato kolesariti z običajnim kolesom ne morem.”

Prijava je enostavna

Verjetno obstaja nekdo, ki je v tvojem krogu prijateljev ali pa ga srečuješ samo na hodniku fakultete, ki ima status študenta invalida in za ta razpis še ni slišal. Nagovori ga in vprašaj ali potrebuje pomoč. Prijava na naš razpis je zelo enostavna. Prošnje se sprejemajo na elektronski naslov darija.mocnik@soum.si. Prijava naj vsebuje kratko motivacijsko pismo z vsebino kaj potrebuješ ter zakaj in kako ti bo ta pripomoček olajšal študij. Prijave se zbirajo do konca leta oziroma do porabe sredstev.

Pogoji prijave (za prijavo mora biti izpolnjen vsaj eden izmed naštetih kriterijev):

  • status študenta invalida na UM;
  • status študenta invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska;
  • status študenta invalida in če si diplomiral v študijskem letu 2018/2019 na UM ali na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska.

Kako lahko ti pomagaš?

Deli to novico med prijatelje, sošolce, cimre in znance, ki imajo status študenta invalida. Četudi bi za lažji študij in vsakdanje potrebovali kakšno “malenkost”, želi ŠOUM pomagati pri tem. In s širjenjem novice ter pomoči pri iskanju študentov invalidov, boste ogromno pomagali tudi vi.

Pozivamo vse, da se opogumijo in pošljejo prijavo, saj verjamemo, da marsikdo potrebuje pomoč.

 

 ŠOUM
 Woman photo created by kjpargeter – www.freepik.com

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button