Priložnosti

StopTrik: odprt je poziv za animacije

Kljub nenavadnim časom letošnjega leta vas lepo vabijo, da se s svojimi izdelki pridružite 10. obletnici mednarodnega filmskega festivala StopTrik, s katerim že 10 let slavijo umetnost stop animacije.

StopTrik MFF je skupnostni festival, ki ceni ročno izdelane filmske iluzije, edinstvenost eksperimentov ter kolektivni duh. Prizadevajo si, da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da ohranijo vse navedene vrednote. Ne glede na morebitne ovire in omejitve.

Objavljen je poziv stop motion filmskim entuziastom za izdelke, ki so bili ustvarjeni med leti 2018-2020. Cenijo dela, v katerih je uporabljena tradicionalna ročna tridimenzionalna tehnika animacije. Hkrati pa se veselijo odkrivanja eksperimentalnih, mešanih in hibridnih oblik animacije. “Mednarodni tekmovalni program – stop motion” in “Mednarodni tekmovalni program – borderlands” bo ocenjen s strani najpomembnejše žirije – občinstva. Upajo, da razumete nesigurno situacijo in to, da bo odločitev objavljena naknadno.

K sodelovanju vabijo profesionalce, študente in druge navdušence, da z njimi delite svoje filme, le-ti pa bodo sooblikovali 10. edicijo festivala StopTrik. Ne glede na vrsto animacij na festivalu z veseljem razkrivajo raznolikosti tehnik stop animacije ter odkrivajo umetniške prakse, političen angažma in kreativnost.

Festival in z njim tekmovalni program se bo v Mariboru odvil med 8. – 11. oktobrom 2020 in v Łódźu med 6. – 8. novembrom 2020.

V času pandemije pa morate pričakovati nepričakovano, “plan B” tako predvideva organizacijo spletnih projekcij. O vseh pogojih spletnega načina se bodo dogovorili pravočasno.

Vaše prispevke zbirajo do 16. avgusta 2020! Prijave na 10. StopTrik IFF festival so brezplačne.

Pogoji za prijavo na StopTrik

Filmi naj ne bodo daljši od 30 minut ter naj bodo izdelani v preteklih dveh letih (od 1. januarja 2018 do danes). Za uspešno prijavo svojih izdelkov nam pošljite kopijo filma s podpisanimi dokumenti (predpisi, prijavnica). To lahko storite s pomočjo Spletnega obrazca na Spletni strani festivala ali jim izpolnjene dokumente skupaj s povezavo filma (WeTransfer, Dropbox) pošljete po elektronski pošti na stoptrikfestival@gmail.com. StopTrik mednarodni filmski festival stop animacije vabi izdelke, narejene z raznovrstnimi stop animacija izraznimi tehnikami (lutke/ glina/ izrezki, kolaž/ predmeti/ razni materiali/ pikselacija ipd.) ter animacije hibridnih tehnik.

Najboljši filmi bodo izbrani s strani publike, študentske žirije ter strokovnjakov s področja animacije in filma.

Podeljujejo se naslednje nagrade:

  • Velika nagrada mariborskega občinstva za mednarodni tekmovalni program stop animacije,
  • Velika nagrada mariborskega občinstva za borderland mednarodni tekmovalni program,
  • Nagrada mariborske študentske žirije za najboljšo stop animacijo in borderland animacijo ter posebne omembe gostov festivala (v primeru spletne izvedbe festivala se nagrade občinstva in študentske žirije ne podelijo),
  • Velika nagrada občinstva v Lodžu za mednarodni tekmovalni program stop animacije,
  • Velika nagrada občinstva v Lodžu za borderland mednarodni tekmovalni program,
  • Nagrada študentske žirije v Lodžu za najboljšo stop animacijo in borderland animacijo ter posebne omembe gostov festivala (v primeru spletne izvedbe festivala se nagrade občinstva in študentske žirije ne podelijo).

V primeru spletnega načina izvedbe festivala bodo podelili Veliko nagrado StopTrik in Veliko nagrado Borderlans.

 

 Infopeka – Pekarna Magdalenske mreže
 StopTrik Festival

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button