NovicePriložnosti

Čuj, sodeluj! Oddaj glas za projekt participativnega proračuna

Prišel je oktober in z njim odlična priložnost! Mestna občina Maribor (MOM) bo za proračunsko obdobje med leti 2023 in 2024 predvidoma en milijon evrov namenila za participativni proračun. Med 19. majem in 27. junijem so zbirali predloge občank in občanov, zdaj pa vabijo h glasovanju o njihovi morebitni uresničitvi. Glasovanje bo potekalo od 1. do 16. oktobra.

To je odlična priložnost, da se k soustvarjanju življenja v Mariboru vključijo tudi mladi, saj lahko glasuje vsak, ki ima stalno prebivališče v MOM in ki je star_a vsaj 15 let. Vsak lahko glasuje samo enkrat. Po končanem glasovanju bo Mestna občina Maribor preverila rezultate in razglasila izglasovane projekte.

Izglasovane projekte bo župan vključil v predlog proračuna Mestne občine Maribor za leti 2023 in 2024. Vsi izglasovani projekti bodo izvedeni v letih 2023 in 2024. V tej fazi participativnega proračuna Mestna občina Maribor zagotavlja, da bodo skrbeli za ažurno obveščanje o napredovanju izvedbe projektov in sprotno posodabljanje njihovega statusa.

Že komaj čakaš? Sodeluj in glasuj! Glasuješ lahko preko spleta, lahko po se tudi oglasiš v Kulturnem inkubatorju (KI), ki je odprt od ponedeljka do petka, med 10. in 14. uro. Tam smo vzpostavili informacijsko točko, kjer ti bomo pomagali oddati tvoj glas.

MKC Maribor
MKC Maribor

Sorodni članki

Back to top button