Priložnosti

Evropska vesoljska agencija ponuja pripravništvo študentom mnogih smeri

Evropska vesoljska agencija (ESA) razpisuje 3 do 6-mesečna pripravništva za študente drugega ali letnika magisterija različnih študijskih programov.

Evropska vesoljska agencija za leto 2022 razpisuje pripravništva za študente. Letos se prirpavništva lahko udeležiš v spletni obliki, v živo ali pa pol-pol. Izvedba je odvisna tudi od smeri pripravništva in zahtev. Podrobnosti pripravništva pa bodo študenti dobili tekom priprav s tutorjem in kadrovskim oddelkom.

Kdo se lahko prijavi?

Prijaviš se lahko, če si študent drugega ali tretjega letnika podiplomskega oz. magistrskega programa na univerzi. Ves čas pripravništva moraš biti vpisan v program. Prav tako moraš biti državljan ene izmed ESA članic, pridruženih članic, med katere spada tudi Slovenija, ali državljan sodelujoče države.

Kaj ti prinaša pripravništvo?

Pripravništvo traja 3 do 6 mesecev. Čeprav zanj ne boš dobil plačila, pa ti pripada 300 oz. 600 evrov žepnine, odvisno od kraja prebivališča. Pridobil boš ogromno izkušenj, ki ti bodo odprla mnoga vrata v evropskem vesoljskem prostoru, raziskovalnih inštitutih in seveda v Evropski vesoljski agenciji. Delal boš v multikulturnem in mednarodnem okolju, zato boš pridobil tudi mnogo socialnih veščin.

Izbiraš lahko med različnimi področji pripravništva: strojni, elektronski, system, software inženir, aplikativna matematika, okoljske znanosti, vesoljse znanosti, pravo, finance, komunikologija, človeški viri … Več področij lahko najdeš tukaj.

Kako se prijavim?

Pripravništva razpišejo vsako leto v novembru. Nato lahko preko njihovega portala pobrskaš po razpisanih mestih in izbereš tisto, ki najbolje ustreza tebi in tvojim znanjem. Nato se moraš registrirati in ustvariti svoj profil z življenjepisom in motivacijskim pismom. Zatem se lahko prijaviš.

Izbira kandidatov bo potekala v decembru in januarju, s februarjem pa že lahko pričneš pripravništvo. Vse prijavljene bodo obvestili o izidu njihove prijave.

Uredništvo DOSTOP.si, ESA
Unsplash

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button