KulturaNovice

Zapira se Klub Wetrinsky, ki je dve leti skrbel za dogajanje v centru

Klub Wetrinsky je na svojem uradnem Facebook kanalu sporočil, da z včerajšnjim dnem zapira svoja vrata. V prostorih Vetrinjskega dvora v strogem centru Maribora je deloval od leta 2020.

“Razlogov za to je več. Vse se je začelo, ko nam je bil odvzet privilegij prirejanja elektronskih dogodkov v večjih skupnih prostorih, ki kot prostor za prireditve služijo vsem uporabnikom stavbe. Ob koncu prejšnjega meseca nam je upravitelj zaradi neuradne pritožbe soseda glede motenja javnega reda in miru v času enega izmed dogodkov poslal opomin pred odpovedjo pogodbe. Ker ne želimo povzročati problemov in delovati v prostorih, kjer nismo zaželjeni, smo pogodbo odpovedali.” Tako so zapisali na Facebook strani Kub Wetrinsky. 

Klub Wetrinsky je bil projekt Tovarne urbane kulture, mladih ustvarjalcev, ki so si v centru mesta želeli dogajanje. Ustvarili so prostor, ki je bil pomembno urbano stičišče za mlade. Gostili so mnoge kulturne, glasbene in družabne dogodke, ki so jih mladi z veseljem obiskovali. Wetrinsky se je zasidral v srce marsikaterega Mariborčana, saj so redno sodelovali tudi na Festivalu Lent in drugih večjih dogodkih.

Predvsem pa je bil Wetrinsky plac, kamor si v Mariboru šel vun. Na konkreten party, koncert, festival, razstavo ali drug kulturni dogodek. Glede na odzive na družbenih omrežjih ga bodo uporabniki močno pogrešali. Po propadu Kina Udarnik, ki sedaj sicer že ima novega lastnika, zaprtju Jazz kluba Satchmo pred dvema letoma, je center mesta praktično brez urbanega nočnega prostora za mlade. Še najbližje sta kluba Fuego in Takos med Koroško in Lentom ter klub KMŠ ob tržnici.

Zaprtje Kluba Wetrinsky bo pustilo veliko praznino v kulturnem in klubskem prostoru mesta.

Hkrati se poslavlja tudi Wetrinsky Café

Poslavlja se tudi Wetrinsky Café, ki ga je ekipa Tovarne urbane kulture v Vetrinjskem dvoru pisala čez dan. Majhen lokal na dvorišču Vetrinjskega dvora je bil zatočišče tistih, ki so v centru iskali trenutek miru za sproščen klepet ali kreativno delo.

Celotno izjavo, zakaj se tako pomemben prostor poslavlja, si lahko prebereš spodaj.

Uredništvo DOSTOP.si
Klub Wetrinsky FB

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button