Oglasno Sporočilo

Zavod ŠOLT pripravlja ugodne jezikovne tečaje

V okviru izobraževanja Zavod ŠOLT pripravlja pestro izbiro jezikovnih tečajev, in sicer kar 28, če smo natančni.

Kateri jezikovni tečaji so na voljo?

Zavod ŠOLT pripravlja kar 28 različnih jezikovnih tečajev, ki si jih lahko ogledate na njihovi spletni strani. Govorimo o jezikovnih tečajih in ne le tečajih tujih jezikov. Med vsemi tečaji imajo namreč na voljo tudi začetni ter nadaljevalni tečaj slovenskega znakovnega jezika. V kolikor si želiš poglobiti znanje katerega izmed jezikov, ki jih govori in pozna večina svetovne populacije (angleščina, nemščina, francoščina, španščina, italijanščina) je Zavod ŠOLT pravi naslov.

Te prihodnje poletje mika potovanje po skandinavskih deželah? Znanje nizozemščine, švedščine, norveščine ali finščine ti to dogodivščino lahko naredi veliko bolj prijetno. Mimogrede … veš, da se finščina povsem razlikuje od ostalih skandinavskih jezikov in je bližje madžarščini (tudi ta tečaj imajo), ker oba jezika spadata v skupino ugrofinskih jezikov? Če si že tako daleč na severu, potem lahko pokukaš tudi v Rusijo, seveda pred tem obiščeš tečaj ruščine.

zavod šolt, jezikovni tečaji, jezikovne tečaje, zneski,

Tudi, če si bolj za tople, obmorske kraje lahko poskrbijo za tebe. Na voljo so tečaji portugalščine, turščine in grščine. Da pa ne boste izpadli ‘čehi’, ko boste Poljaku rekli, da je Čeh, pa imajo pripravljena tudi tečaja poljščine in češčine. Vse več in več se nas odloča za t.i. Balkan trip z avtodomom, zato je dobro poznati osnove avtomehanike v hrvaščini, srbščini in makedonščini.

Te zunanje meje Evrope vseeno omejujejo? Greš proti vzhodu? Potrebuješ znanje arabščine ali pa morebiti hindujščine? Greš še dlje, na Daljni vzhod? Zavod ŠOLT ponuja tudi tečaje japonščine, kitajščine in korejščine.

V kolikor je tvoje branje bilo zbrano, je tvoj zaključek, da je naštetih “le” 26 jezikovnih tečajev. K tem dodaj še dva, in sicer tečaj latinščine ter tečaj slovenščine.

Jezikovni tečaji so razdeljeni na šest različnih stopenj.
  • Splošni jezikovni tečaji so namenjeni vsem, ki bi se radi naučili novega jezika ali ga nadgradili.
  • Osvežitveni jezikovni tečaji pa so namenjeni tistim, ki so se v preteklosti jezika že učili, a ga želijo obnoviti ter nadgraditi.
  • Poslovni jezikovni tečaji pripravijo tečajnike na samozavestno uporabo jezika na poslovnem področju.
  • Na akademskih jezikovnih tečajih tečajniki pridobijo specifična jezikovna znanja, potrebna za znotraj akademskega sveta.
  • Priprave na mednarodne izpite na katerih tečajnike pripravijo na opravljanje mednarodnih izpitov; priprava na CAE, priprava na TOEFL iBT, IELTS Academic.
  • Tečaji konverzacije kjer tečajniki izpilijo komunikacijske sposobnosti v tujem jeziku, izpilijo izražanje in samozavest.

Kako in kdaj potekajo jezikovni tečaji?

Metode dela jezikovnih tečajev obsegajo klasične prijeme ter predvsem delo v obliki študijskih delavnic, kar se v praksi odraža kot interaktivne vaje. Vsi jezikovni tečaji potekajo s skriptami ali učbeniki ter so dodatno obogateni s podpornim gradivom (dodatni izročki in vaje, didaktičnimi igrami). Pri vsakem jezikovnem tečaju so udeleženci deležni celostnega paketa. To pomeni, da so na koncu opremljeni tudi s kulturnimi podatki. Na primer to, da Španci na zadnjo sredo v mesecu avgustu praznujejo festival, kjer se obmetavajo s paradižnikom. Ali pa s tem podatkom, da Nemci z Oktoberfestom, en najbolj slavnih festivalov, pričnejo že v mesecu septembru!

Pozornost se namenja vsem jezikovnim kompetencam. To pomeni, da udeleženci delajo tako na slušnem, bralnem, govornem kot tudi pisnem izražanju.

zavod šolt, jezikovni tečaji, jezikovne tečaje, zneski,

Programi potekajo v obliki tečajev v malih skupinah, in sicer od 6 do 9 tečajnikov, v najvišjih stopnjah so tudi od 3 do 4 tečajniki). Na Zavodu ŠOLT so prepričani, da je za jezikovno učenje nujna čim manjša skupina. Le tako bo namreč vsak tečajnik dobil dovolj priložnosti za pravo učenje jezika. Tako tudi ima priložnost, da postavi vsa vprašanja, ki se mu med učenjem novega jezika porodijo.

Jezikovni tečaji so razpisani na vsaka dva meseca, in sicer v oktobru, decembru, februarju in aprilu. Trajajo 30 šolskih ur ter potekajo dvakrat tedensko po 2 šolski uri (ponedeljek in sreda ali torek in četrtek). Lahko pa potekajo tudi enkrat tedensko po 3 šolske ure (odvisno od razpisanega jezika). Tečaj se zaključi v roku dveh mesecev.

Zneski so primerni za študentski žep. Za tečaj znakovnega jezika je potrebno odšteti le 66 evrov, za tečaje jezikov pa 149 oz. 168 evrov, odvisno od tega ali študirate na Univerzi v Ljubljani ali na kateri drugi univerzi. Več informacij je na voljo na spletni strani Zavoda ŠOLT.

O zavodu ŠOLT

Zavod ŠOLT deluje od septembra 2000 in je pomembna izobraževalna institucija. Glavne dejavnosti Zavoda ŠOLT so izobraževanje, zaposlovanje mladih, izboljšanje zaposlitvenih možnosti mladih. Z vsemi temi dejavnostmi pa se boljša integracija mladih v širše družbeno življenje. V okviru izobraževanja pripravljajo pestro izbiro jezikovnih, strokovnih in športnih tečajev. Tečaje pripravljajo in vodijo študentje višjih letnikov in profesorji ter drugi strokovnjaki, specializirani za posamezna področja.

Dolga tradicija, velika fleksibilnost, odprtost in prijazno okolje so glavni razlogi za to, da njihove tečaje vsako leto obišče več kot 3000 mladih. Skupine, v katerih potekajo tečaji so majhne, dinamične, udeleženci pa so večinoma študentje. Ena večjih prednosti njihovih tečajev so tudi nizke cene. Pri organizaciji programov namreč sodelujejo s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU Ljubljana).

 

 DOSTOP.si, Zavod ŠOLT
Zavod ŠOLT

Sorodni članki

Back to top button