Akademija FERI vabi srednješolce med počitnicami

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Akademija FERI vabi srednješolce med počitnicami

24 februarja @ 09:00 - 28 februarja @ 17:00

uvajalni teden, Medijski dan 2019, medijske komunikacije

Naslednji teden, v času šolskih zimskih počitnic, bosta na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI) potekali dve brezplačni počitniški šoli za srednješolce.

Potekali bosta sledeči delavnici:

  • ZIMSKA ŠOLA Od zabavne elektronike do satelita bo potekala od ponedeljka, 24. februarja, do petka, 28. februarja. Prijava in informacije na tej spletni strani.

Vsebina:

Udeleženci bodo spoznali elektroniko skozi izgradnjo lastne vremenske postaje (spajkanje tiskanega vezja, programiranje mikrokrmilnikov, brezžična povezava WiFi itd.), ki meri količino padavin, temperaturo, smer in hitrost vetra ter vse podatke brezžično posreduje na spletno stran, kjer lahko podatke spremljamo ali uporabimo v pametni hiši.

  • ZIMSKA ŠOLA IoT in mobilne aplikacije bo potekala od srede, 26. februarja, do petka, 28. februarja. Prijava in informacije na tej spletni strani.

Vsebina:

S pomočjo tiskanega vezja in komponent boste sestavili gradnik IoT, s katerim boste lahko merili temperaturo, vlago in kakovost zraka. Sledil bo razvoj mobilne aplikacije za okolje Android, pri čemer boste spoznali osnovne koncepte programiranja za Android in izvedli preprosto aplikacijo, ki bo preko omrežja sprejemala podatke z naprave IoT in jih prikazovala na prijazen način.

Prijava je možna do zapolnitve mest. Udeleženci se bodo na delavnicah družili vsak dan med 9. in 14. uro, poskrbljeno pa bo tudi za ves material in malico.

Zimska šola je del projekta RaST, ki ga financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Podrobnosti

Začetek:
24 februarja @ 09:00
Konec:
28 februarja @ 17:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko – FERI
Koroška cesta 46
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close