Spomladanska ekskurzija v Bosno in Hercegovino

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Spomladanska ekskurzija v Bosno in Hercegovino

24/05/2019 @ 03:00 - 26/05/2019 @ 23:00

35€
Spomladanska ekskurzija v Bosno in Hercegovino

Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM in Zavod za mladinsko popotništvo za študente Univerze v Mariboru organizirata tridnevno ekskurzijo v Bosno in Hercegovino.

PROGRAM EKSKURZIJE:

1. DAN
Na pot se bomo odpravili v petek, 24. 5. 2019, ob 3:00. Pot nas bo najprej vodila v Sarajevo, glavno mesto Bosne in Hercegovine, kjer si bomo ogledali glavne znamenitosti, med drugimi Baščaršijo, Sinagogo Sarajevo, Katedralo Srca Isusova, organiziran pa je tudi voden ogled tunela Spasa. V popoldanskih urah bodo imeli študentje čas za samostojno odkrivanje mesta in možnost kosila, sledila pa bo tudi namestitev v hostlu.

2. DAN
Drugi dan se bomo po zajtrku odpra​​​​vili iz Sarajeva proti Jablanici. Tam bo sledil voden ogled po muzeju »Bitka za ranjenike na Neretvi«. Po ogledu se bomo odpeljali proti majhnemu naselju Blagaj, v poznih popoldanskih urah pa pot nadaljevali proti Mostarju, kulturnem in gospodarskem središču Hercegovine, najbolj znanem po Starem mostu, zgrajenem v 16. stoletju. Ob prihodu bo sledil voden ogled po glavnih turističnih atrakcijah mesta, nato pa bodo imeli udeleženci prosto za samostojno raziskova​nje mesta in možnost večerje. V večernih urah se bomo namestili v hostlu.

3. DAN
Tretji dan bomo po zajtrku v hostlu zapustili Mostar in se odpeljali v Jajce. V Jajcu si bomo ogledali mesto, njegove znamenitosti in imeli voden ogled v muzeju »II. Zasjedanja AVNOJ«. Udeleženci ekskurzije bodo imeli tudi prosti čas za samostojno raziskovanje mesta in možnost kosila. V popoldanskih urah bo sledila vožnja proti domu in prihod v Maribor v poznih večernih urah.

PRIJAVE:

Prijave na izlet bodo odprte od ponedeljka, 6. 5. 2019, do četrtka, 9​. 5. 2019, oziroma do zapolnitve mest.

Prijave so možne izključno na Info​ točki ŠOUM, Gosposvetska cesta 86, 2000 Maribor, v času uradnih ur (pon, tor,​ čet 9:00 – 14:00, sre 9:00 – 15:00).

Ob prijavi je potrebno posredovati:

  • ime in priimek udeleženca,
  • e-mail naslov,
  • telefonsko številko in
  • dokazilo o statusu študenta.

PLAČILO:

Cena udeležbe na ekskurziji je 35€ in zajema prevoz, dve nočitvi z zajtrkom in tri vstopnine za voden ogled muzejev. Ob prijavi na Info točki ŠOUM boste prejeli račun, ki ga bo potrebno poravnati v treh dneh od prejema.

Za več informacij pišite na patricija.tjukajev@soum.si ali pokličite na 041 910 612 (Patricija Tjukajev). V primeru premajhnega števila prijav, si pridržujemo pravico odpovedi ekskurzije in vračila plačane prijavnine. Prijavljeni boste pred odhodom prejeli e-pošto s podrobnejšimi informacijami.​

Podrobnosti

Začetek:
24/05/2019 @ 03:00
Konec:
26/05/2019 @ 23:00
Cena:
35€
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

ŠOUM
Gosposvetska cesta 83
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close