Kulsko

V pripravah serija z Obelixovim psičkom Kužifixom v glavni vlogi

Na francoski televiziji bo septembra na sporedu serija, ki izhaja iz stripov o Asterixu Reneja Goscinnyja in Alberta Uderza. A tokrat v glavni vlogi ne bo neustrašni svetlolasi Galec, temveč Kužifix, psiček Asterixovega zvestega prijatelja Obelixa. Serija bo namenjena otrokom med petim in desetim letom, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Mali terier Kužifix bo po zaslugi producentov Studio 58 in GMT Productions kmalu dobil svojo animirano televizijsko serijo z naslovom Idefix et les Irreductibles (Idefix in neukrotljivi).

Serijo bo po napovedih producentov sestavljalo 52 epizod, dolgih 11 minut. Postavljena bo v leto 52 našega štetja, ko so Lutetio, današnji Pariz, že popolnoma zavzeli Rimljani. Skupina štirinožnih Galcev pod vodstvom Idefixa pa se bo borila proti romanizaciji mesta.

Poleg na francoski televiziji bo animirana serija na ogled tudi preko distributerjev, kot so M6, Super RTL Germany, Tele Queebec in RTS Switzerland, še navaja Ansa.

Stripovski albumi o Asterixu Goscinnyja in Uderza so zelo priljubljeni med bralci. Po svetu so doslej dosegli prodajo več kot 380 milijonov izvodov. Prevedeni so bili v več kot 110 jezikov, navdahnili pa so tudi več filmov in animiranih serij.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button