Življenjski slog

3 prednosti študentov vozačev

Zakaj je dobro, da se vsak dan voziš na faks?

Vsakodnevno potovanje na faks ti lahko močno olajša življenje, predvsem zato, ker ti ni treba razmišljati o odraslih in dolgočasnih stvareh.

Kadar ljudje pomislijo na študente, si predstavljajo mlade odrasle, ki obiskujejo fakulteto in živijo v študentskem domu. Vendar mednje spadajo tudi taki, ki se v času študija na faks vozijo z avtobusom, vlakom ali avtomobilom. Večina jih v tem ne vidi nobenih prednosti, vendar obstaja nekaj pomembnih stvari, zaradi katerih se vsakodnevna vožnja na faks splača.

 

1.  Prihraniš lahko veliko denarja.

Dejstvo je, da je ceneje živeti pri starših, kot v študentskem domu ali v stanovanju. Zjutraj lahko zajtrkuješ doma, zvečer pa lahko uživaš v mamini kuhi. Tudi malico si lahko prineseš na fakulteto in jo poješ med predavanji. Če živiš v študentskem domu ali pa v stanovanju, moraš plačevati najemnino, ki je lahko precej visoka, vožnja na fakulteto pa z vozovnico IJPP (integriranega javnega potniškega prometa) stane veliko manj. Sam si odgovoren tudi za čistočo, poln hladilnik in sveža oblačila, za kar doma največkrat poskrbijo starši.

 

2.  Strah, da ne moreš obiskovati obštudijskih dejavnosti, je odveč.

Vsakodnevna vožnja ti lahko vzame veliko časa, zato se ti bo na začetku zdelo, da nimaš časa za obštudijske dejavnosti, druženja s sošolci in spoznavanja študentskega življenja. Ko se boš navadil urnika in se prilagodil vsem obveznostim, pa se boš lahko brez težav vključil v folklorno skupino, tsbornikom ali kaj drugega. Ne pozabi, da je del študentskega življenja tudi sodelovanje v različnih klubih, društvih ali skupinah in odkrivanje potencialov, za katere nisi vedel, da jih imaš.

 

Vsakodnevna vožnja na faks sploh ni tako slaba. Ne verjameš?

 

3.  Zaradi vsakodnevnega potovanja na faks postaneš odgovornejši.

Če je tvoj dom od fakultete oddaljen vsaj pol ure vožnje, moraš že zjutraj vzeti stvari, ki jih boš potreboval čez dan. Nihče se ne bo kar tako sprehodil do tvojega doma in ti prinesel zvezka, ki si ga pozabil. Veliko ljudi si oblačila in nahrbtnik pripravi že večer prej in si tako olajša jutro, zato ti priporočamo, da tudi ti storiš enako. Na tak način se boš naučil odgovornosti in natančnosti.

Seveda so tudi dnevi, ko bi raje živel v študentskem domu in se zbujal le 15 minut pred pričetkom predavanja. Verjemi ali ne, lahko se pa tudi naučiš uživati v zgodnjem jutru in vožnji na faks. Poleg zgoraj naštetih prednosti te bo vsakodnevna vožnja tudi odlično pripravila na službo v bližnji prihodnosti.

 

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button