Življenjski slog

Poljubljanje 101: kako izpopolniti svoje tehnike poljubljanja

Ne glede na to, ali si na področju poljubljanja še svež, ali pa je za tabo več let izkušenj – vedno se je možno naučiti še več o umetnosti poljubljanja. Tudi, če misliš, da veš že vse, preveri nekaj nasvetov in trikov, kako se dobro poljubljati.

Za poljub sta vedno potrebna dva

Zveni očitno, a za poljub sta potrebna dva, ki se za to sama odločita. Nikoli ne smeš poljubljati ljudi, ki jih ne želiš, hkrati pa ne smeš nikoli poljubljati ljudi, ki ne želijo poljubljati tebe.

Poskrbi za svež dah

Za tako prijetno opravilo, kot je poljubljanje, se spodobi tudi prijeten dah. Če slutiš, da se boš poljubljal, se izogibaj živilom, kot sta česen in čebula, pri sebi pa imej vedno tudi žvečilni gumi ali osvežilne bombončke.

Bodi pozoren in vprašaj

Skozi poljubljanje ti partner že nakaže, kaj mu je všeč in ti lahko to poskusiš kopirati. Partnerja pa lahko tudi vprašaš, kaj se mu dopade in mu poveš, kaj je všeč tebi.

Ne omejuj se samo na ustnice

Poljubljanje samo po ustnicah lahko postane rahlo dolgočasno, na srečo pa obstaja veliko drugih točk, ki jih lahko poljubiš in dodatno obnoriš svojega partnerja. Poskusi na primer z vratom, točko nad ključnico, za ušesom …

poljubljanje
Točke za poljubljanje, ki bodo razvnele tvojega partnerja.

Sestavi “zemljevid poljubljanja”

Malce se pozabavaj in si poljubljanje predstavljaj kot iskanje poti na Google Maps. Začneš lahko na primer pri ustnicah, se pomakneš proti bradi, nadaljuješ po robu obraza in vse do ušesa. Takrat nastopi čas za rahlo grizljanje ali šepetanje česa čutnega.

Partnerju oz. partnerki se lahko prikradeš tudi od zadaj in serijo poljubov začneš na njihovem ramenu, od koder se počasi odpraviš proti ušesu.

Možnosti pa je seveda nešteto. Lahko začneš pri čelu in se počasi pomakneš proti sladkem poljubu na ustnice. S partnerjem si vzemita čas in raziskujta stvari, ki so vama všeč.

Izogibaj se pretiranemu izkazovanju čustev v javnosti

Nihče ne pravi, da se v javnosti ne smeš imeti rad, a vendar nihče ne želi biti preblizu jezikovnemu ljubezenskemu dvoboju para. Poljubi v javnosti naj bodo okusni in diskretni.

Gradi napetost

Na začetku poljuba bodi nežen in partnerja malce podraži. Naj pokaže, koliko si želi, da nadaljujeta s poljubljanjem. Če se počutiš nekoliko nagajivo, ga še dodatno izzivaj in opazuj njegove reakcije.

Pomembna je tudi pozicija rok

Pri poljubljanju je seveda pomembno tudi, kaj v tem času počneš s svojimi rokami. Položiš jih lahko na primer na vsako stran partnerjevega obraza in jih počasi pomakneš v njihove lase.

Eno roko lahko položiš tudi na spodnji del hrbta in eno za vrat. Lahko se pa odločiš tudi za prsa, hrbet ali boke. Preizkusi več kombinacij.

Balzam za ustnice naj bo vedno pri roki

Poskrbi, da bodo tvoje ustnice vedno mehke in vabljive, pred samim poljubljanjem pa balzam morda raje odstrani iz ustnic.

DOSTOP.si / SV
Unsplash, Pinterest: Seventeen

Sorodni članki

Back to top button