Življenjski slog

Majhen penis in dober športni avto: je znanost potrdila povezavo?

Nova raziskava kaže na to, da je morda potrjen že dolgo uveljavljen mit. Moški z majhnimi penisi bi zanje lahko kompenzirali z dobrimi športnimi avtomobili.

Skoraj vsesplošno priznano je, da moški, nagnjeni k hitrim avtomobilom, pogosto kompenzirajo za to, da so slabše obdarjeni. In če smo do zdaj verjeli, da je to samo nelaskav stereotip, se je skupina psihologov pred kratkim lotila prave znanstvene raziskave s tega področja.

Nova raziskava (ki je trenutno še pod strokovnim pregledom in natisom) trdi, da so tisti moški, ki so prepričani, da imajo podpovprečno majhne penise, športne avtomobile označevali kot bolj zaželene. Četudi študije drugi znanstveniki še niso ovrednotili, njeni avtorji trdijo, da sprožajo rezultati raziskave zanimiva vprašanja za prihodnja raziskovanja.

avto, športni avto
Najnovejša raziskava še čaka na zeleno luč znanstvene potrditve.

Če te je kdaj objestno že prehitel kakšen moški v bleščečo novem športnem avtomobilu ali si iz njega slišal zvoke glasne glasbe, so s tem verjetno prišle tudi opazke o energiji majhnega penisa. Zadnja bolj znana omemba tega se je rodila na Twitter profilu Grete Thunberg, zamisel, da moške z majhnimi penisi bolj privlačijo hitri in bahavi avtomobili, pa je v našo družbo že praktično zabetonirana.

Da bi ugotovili, če je v tem kaj resnice, so raziskovalci pod vodstvom profesorja Daniela C. Richardsona zbrali 200 moških, starih med 18 in 74 let. Tem je bilo rečeno, da sodelujejo v raziskavi o nakupovanju. V sklopu internetne naloge so ocenjevali stopnje, kako radi bi imeli različne izdelke – od vsakdanjih pa vse do luksuznih.

moški, avto
V raziskavi je pod pretvezo, da gre za raziskavo nakupnih navad, sodelovalo 200 moških.

Ob tem so jim bili predstavljene tudi različne izjave in podatki. Moški, ki so verjeli, da imajo podpovprečno majhen penis, so športne avtomobile pogosteje ocenili kot zelo zaželene. Ob tem so raziskovalci zaznali tudi vpliv starosti, pri čemer je bila navezava majhen penis-dober avto bolj izrazita pri moških, starejših od 30 let.

Morda je prezgodaj za zaključke, a rezultati so nenavadno blizu stereotipom

Ker raziskava znanstveno še ni potrjena, je torej še nekoliko prezgodaj za zaključke. Vendar delo res ponuja osupljive dokaze, da bi v starem pregovoru lahko bilo kaj posebnega. Avtorji menijo, da bi v moški psihi lahko obstajale posebne povezave med avtomobili in penisi. Vsekakor tema, o kateri se splača razmisliti in predvsem – odlična iztočnica za naslednjo debato.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button