Kulsko

Fortnite: najstnik dobil 3 milijone dolarjev za zmago

Ameriški najstnik je prejel neverjetnih 3 milijone dolarjev oz. slabih 2.7 milijona evrov nagrade, in sicer kot zmagovalec svetovnega prvenstva v igranju računalniške igre Fortnite. S 30 milijoni dolarjev je to največji nagradni sklad, ki je kadarkoli bil prisoten na e-šport tekmovanju.

Kyle Giersdorf je 16-letnik, ki je zmagal na omenjenem individualnem tekmovanju Fortnite, ki se je odvijalo v stadionu Atrhur Ashe. Kyle, ki je v virtualnem svetu znan pod imenom Bugha, je za BBC povedal, da želi privarčevati večji del prejete nagrade ter da bo mogoče kupil mizo za zmagovalni pokal.

Finalna igra je s strani uradnih komentatorje turnirja bila opisana kot “šaljiv zmagovalnih krog”. Kyle je igral z nasmeškom na ustih, medtem ko je premagoval nasprotnike, enega za drugim.

V Fortnite finalu se je pomerilo 100 tekmovalcev, ki so se bojevali na velikanskih računalniških zaslonih. Kar 40 milijonov igralcev iz več kot 30 držav pa se je pomerilo v kvalifikacijah, ki so na spletu potekale kar 10 tednov.

Na finalnem tekmovanju so na otok odvrgli 100 igralcev, ki so morali poiskati orožje, postaviti objekte in eliminirati nasprotnike, dokler ne ostane samo en tekmovalec. Igra Fortnite ima registriranih več kot 200 milijonov igralcev po vsem svetu in si jo vsakdo lahko prenese brezplačno. Lahko pa v njej vsak tekmovalec zapravlja denar tako, da v spletni trgovini opravlja nakupe različnih dobrin, ki mu pripomorejo do boljše igre.

Ta dogodek predstavlja enega izmed mejnikov v e-šport industriji za katero ocenjujejo, da je vredna milijardo dolarjev. Kakorkoli že, tukaj se stvari ne ustavijo. Napovedujejo namreč, da bo e-šport dogodek The International, ki se bo izvedel avgusta 2019, imel še večji nagradni sklad.

 

ikona pisec DOSTOP.si
ikona fotograf Pixabay

Sorodni članki

Back to top button