KulskoNovice

Dostopovih 15: urednica Vizita.si, ki ima svojo pesniško zbirko – Neja Rems Arzenšek

Trenutno zaposlena na POP TV-ju kot urednica portala Vizita.si, študentka socialnega dela v Ljubljani pred tem pa socialne gerontologije, bivša Dostopovka, izjemno kreativna in ustvarjalna oseba, ki je izdala tudi svojo pesniško zbirko Ocean življenja - vse to je Neja Rems Arzenšek. V sklopu Dostopove 15. obletnice smo se z njo pogovarjali o spominih na študentska leta, začetkih pri Dostopu in veščinah, ki jih je odnesla v nova poglavja svojega življenja.

Neja Rems Arzenšek se je Dostopu pridružila 2016 kot novinarka. Večinoma je pokrivala socialo, zdravstvo, dogodke na Štuku, zelo redko pa tudi kak športni dogodek. Ostala je do 2019 in teh let se spominja kot izjemno lepih, kot najlepšo izkušnjo, ki jo je pridobila skozi katerokoli študentsko delo. “Ne pretiravam, če rečem, da ga imam res v srcu,” nam je povedala v online pogovoru. Trenutno živi v Ljubljani, zato se nam v živo ni uspelo srečati.

“Naslednji dan si se tepel po glavi, ampak je bilo vredno”

“Takrat smo bili v bistvu še stara zasedba pod uredništvom Tomija – Tomi, Barbara, Simon, Miha, Blaž, Kaja, Nina, kasneje še Urška in Klara. Uživali smo,” se spominja. Kako pa je potekalo delo? “Najprej smo zbrali intervjuje, pokrili kadre, uredili vse zadeve, potem pa zažurali. Ko je bilo treba naslednji dan oddati prispevek si se seveda tepel po glavi, ampak je bilo vredno. Res imam lepe spomine,” še pove.

dostop.si ekipa
Neja leta 2018 s takratno ekipo Dostop.si (z leve zgoraj: Simon, Tomi, Klara, Urška, Nejc, Miha, Vid. Spodaj z leve: Nina, Neja, Kaja)

Na terenu se je zgodila tudi marsikatera anekdota, predvsem na Lampiončkih. Ampak Neja pravi, da je bil zanjo vrhunec intervju z Draženom Žerićem iz Crvene jabuke. “Takrat se spomnim, da nisem vedela, če bom dobila izjavo ali ne, pa mi je na koncu kolega pomagal, da smo z ekipo prišli do njega. Čakali smo do dveh, treh zjutraj, mogoče še dlje, ampak na koncu smo dobili izjavo,” se spominja tega intervjuja.

“Dostop je bil zame odskočna deska”

“Iskreno lahko rečem, da je bil Dostop zame odskočna deska – poklicno in osebnostno,” pove o tem, kaj se je naučila pri nas. Poleg ljudi, ki jih je spoznala na terenu in kontaktov, poznanstev, se je naučila pisanja, slovnice in osnov ustvarjanja dobrih novinarskih prispevkov. Lahko je delala pred kamero, najraje pa je imela kreativo. “Bil si seveda omejen z nekimi pravili, ampak si imel res ogromno prostora za kreativo,” razloži. “Rekla bi, da sem dobila neko celoto, navsezadnje pa sem se tudi osebnostno nadgradila,” še pove.

Neja Rems Arzenšek
Neja je 2021 izdala svojo pesniško zbirko Oceani življenja. Kupiš jo lahko tukaj.

In kaj bi svetovala nekomu, ki morda razmišlja, da se pridruži Dostopu?

Če te zanima delo v medijih, splošno pridobivanje izkušenj na pisnem, snemalnem ali fotografskem področju, je po Nejinem mnenju Dostop dober začetek poti. “Res je odlična izkušnja. Tudi iz tega vidika, ker še ne gre ‘zares’,” pove.

Takrat se ni obremenjevala za napake, sproti se je lahko učila in imela mentorje. “Dobesedne ali pa tiste, ki so prišli mimogrede, s katerimi sem se učila vsak dan sproti, z vsakim prispevkom sproti,” razloži. Sedaj, ko je v medijih zaposlena kot urednica portala Vizita.si, pravi, da je veliko bolj obremenjena z napakami, “ki ti pri dvajsetih še niso tako pomembne. Učiš se lahko iz prakse. In to je neprecenljivega pomena.”

Na koncu pa so spomini na prijateljstva in lepe dogodke to, kar odneseš. “Poleg izkušenj je to tisto, kar ti ostane od takšnega dela,” zaključi naš pogovor.

Urška JAKOPIN, Sara VOCOVNIK
Neja Rems Arzenšek (osebni arhiv)

Urška Jakopin

Urednica

Sorodni članki

Back to top button