Priložnosti

Foto nagradno tekmovanje “Ponovno odkritje narave”

Evropska agencija za okolje (The European Environment Agency) - EEA, vsako leto organizira fotografski natečaj namenjeni ozaveščanju o okoljski tematiki in k sodelovanju pozove vse Evropejce, ki v svoj objektiv radi ujamejo čudeže narave.

Letošnje tekmovanje z naslovom “REDISCOVER Nature” poziva vse sodelujoče, da se ponovno povežejo s prečudovito naravo, jo opazujejo in se ji čutno prepustijo v vsej njeni lepoti.

Udeleženci lahko za tekmovanje predložijo fotografije, ki prikazujejo katero koli od naslednjih treh kategorij:

  • Narava od blizu: narava vas poziva, da si jo ogledate čisto od blizu in dostopate do vedno spreminjajočega se mikro vesolja,
  • Narava pred mojimi vrati: lahko preprosto stopite pred vrata in mirno opazujete naravo pred seboj, ki prevzame nadzor nad urbanimi strukturami,
  • Širša slika narave: stopite korak nazaj in ujamite neskončne pokrajine sveta, pa naj bodo nedotaknjene ali oblikovane s človeškimi dejavnostmi.

Kako se prijaviti na tekmovanje?

  • Prvi korak: vzemite ali ustvarite izvirno fotografijo, podprto s kratkim besedilom in ob upoštevanju smernic o tekmovanju.
  • Drugi korak: oddaj svoj prispevek preko spletnega obrazca za oddajo.

Nagrada

Zmagovalci v vsaki kategoriji bodo prejeli denarno nagrado v višini 1000 evrov. 500 evrov pa je na voljo tako za nagrado javnega izbora kot za nagrado mladih. Nagrada za mlade bo podeljena zmagovalnemu prispevku, izbranim med prijavljenimi osebami, starimi med 18 in 24 let v katero koli od treh tekmovalnih kategorij. Vsi finalisti bodo predstavljeni na javnem izboru. Morda bodo sodelovali tudi v prihodnjem digitalnem in tiskanem gradivu EEA in njenih evropskih partnerjev.

Vse informacije glede vsebine natečaja, oddaje del in pogojih sodelovanja najdete tukaj.

 

 mlad.si
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button